Погода у Закарпатті на сьогодні, 2 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються тепла погода, але місцями буде хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +31 градус.

Незважаючи на ясну ніч, ранок очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +30 градусів. Майже весь день  небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Сваляві – +13 уночі і  +28 градусів удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо у Сваляві вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +30 градусів. У Тячеві ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +31.

Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо у Перечині вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +27 градусів. Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, і похмура погода триматиметься у Великому Березному до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +31. Увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +26 градусів. У Міжгір’ї ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

У Рахові буде уночі +10, вдень температура підніметься до +23 градуси. Майже весь день у Рахові небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

2 вересня відзначається день пророка Самуїла. Починають збиратися у зграї перелітні круки. З’являються зимові опеньки. На городі час зривати буряк і моркву – городу вклонятися. Наші предки помітили, якщо у цей день гримітиме – осінь буде затяжною.

Народні прикмети на 2 вересня

  1. Журавлі високо і не поспішаючи летять – відповідно з прикметами осінь буде теплою
  2. 2 вересня багато горобини виросло – восени буде багато дощів
  3. 2 вересня потрібно обов’язково накрити багатий стіл, щоб господар був завжди добрим і ситим – тоді у нього і робота буде сперечатися

zakarpatpost.net