Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 2 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

Василь РОГУЛИЧ із Ужгорода розповів про те, як постійно залишатися здоровим, повним сил та енергії

Зараз здоровий спосіб життя цікавить все більше закарпатців. Спорт та відмова від шкідливих продуктів, голодування та загартовування організму є прямим ключем до хорошого самопочуття та здоров’я, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Більше про це знає ужгородець, що займається психофізичними практиками за методикою оздоровчого комплексу «Дев’ять сил», відомої ще козакам Запорізької Січі  Василь РОГУЛИЧ.

Під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» він розповів, як протягом цілого тижня можна не їсти і почуватися при цьому бадьорим та повним сил, як фізичні вправи додають упевненості в собі та як подолати внутрішні страхи і розпочати життя з чистого аркуша.

Геннадій Москаль обурений діями закарпатських правоохоронних структур, які вигадують склад злочину там, де його насправді немає, зате не бачать реальної злочинності з контрабандою і гральним бізнесом, які процвітають в області.

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

– У вересні 2017 року в гірських районах області пронісся буревій, який завдав величезних збитків лісовій галузі, а також пошкодив десятки об’єктів соціальної сфери – дитсадки, школи, амбулаторії тощо, – нагадує Г.Москаль. – Для ліквідації наслідків негоди ми звернулися в Кабінет міністрів із проханням виділити кошти з Резервного фонду. Але, знаючи, скільки часу займають бюрократичні процедури, попросили підприємців у борг перекрити дитсадки, школи, амбулаторії і т.д., щоб будівлі без дахів і вікон у період дощів не постраждали ще більше.

Іван Погоріляк поділився позитивним досвідом створення ОТГ, розвитку туристичного бізнесу та секретами власного щастя

Талановитий спортсмен, успішний підприємець, справжній закарпатський ґазда. А ще – енергійний, цілеспрямований, рішучий, діловий, відповідальний  і харизматичний міський голова кількох скликань невеликого містечка Перечин.  Він – справжній лідер, який щиро горить тим, що робить, і робить те, чим горить. Саме так можна охарактеризувати голову Перечинської об’єднаної територіальної громади Івана Погоріляка, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Сьогодні газета «Неділя Закарпатські новини» у рубриці «Я#Успіх» познайомить вас із людиною, яка вміє боротися за свої мрії і досягає цілей, незважаючи на перепони, яка не боїться реформ і сміливо втілює в життя найамбітніші плани.

У неділю (2.09) в Рахові пройшов ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя» – найбільше гастрономічне свято краю, яке й цього року втілило кілька рекордів та новацій.

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

Велелюдна хода в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів пройшла від центру міста відновленим після негоди мостом до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут». Тут у присутності кількох тисяч гостей фестивалю Геннадій Москаль відкрив першу бербеницю з молодою бриндзею.

На Мукачівщині дитяче свято закінчився сваркою, скандалом ревнощів та поножовщиною.

Кривава драма трапилася в селі Ракошино Мукачівського району у листопаді 2016 року.  Після відзначення родинного свята подружжя посварилося і 26-річна жінка зарізала 30-річного чоловіка, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Судовий процес тривав кілька років і лише нещодавно у справі поставлено крапку.

У неділю (2.09) близько 10-ї ранку в с.Велика Бакта (Берегівський район) у приватному житловому будинку стався потужний вибух.

У результаті цегляний будинок зруйнований вщент, одна людина (56-річний чоловік, котрий орендував будинок) травмований.

Зараз травмованому надається медична допомога, загрози для його життя немає.

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

– Попередня причина надзвичайної події – вибух побутового газу, – повідомляє Геннадій Москаль. – На місці працюють рятувальники, газовики і представники Берегівської райдержадміністрації.

До наступного сезону популярного телешоу МастерШеф потрапила ужгородка Любов Бляшка. Вона вразила суддів м’ясною стравою, приготувавши стейк зі свинини під овочами.

Любі 36 років і вона хоче боротися за перемогу до кінця.

Утім найбільш цікавою на проекті виявилася вегетарінка Анжела, яка приготувала суп зі стеблин комаша з корінням лопуха. Треба було бачити обличчя суддів, яким потрібно було страву скуштувати!

А Люба вже була учасницею проекту у третьому сезоні, але зараз повернулася, щоб перемогти. Навіть під час представлення вона забулася і сказала, що їй 31 рік, як тоді, коли вона вже була у проекті. Після цього жінка довго сміялася.

“Я дуже скоро все зробила, за той час три страви можна було зготувати”, – впевнено заявила вона, додавши, що м’ясо дуже любить і їй приїмно з нього щось готувати.

Боздоський парк – унікальне місце, де живуть багато диких тварин, пише газета «Неділя Закарпатські новини». Нещодавно Інтернет облетіло фото лисиці, із якою поталанило зустрітись ужгородці. Також там  бачили їжаків, білочок, торік місцевій мешканці вдалося влаштувати фотосесію для косуль.

Унікальна природа і лісиста місцевість дає можливість диким тваринам виживати навіть поруч із людьми. У парку також, кажуть, гніздяться чорні лелеки, занесені до Червоної книги України, яких часом можна побачити й на Ужі.

zakarpatpost.net