Site icon zakarpatpost.net

Як ужгородка приватного детектива найняла стежити за чоловіком

Не дарма закарпатські чоловіки кажуть, що немає нічого приємнішого, ніж дивитись на жінку, яка провинилася

Дивний випадок трапився нещодавно з ужгородкою Людмилою. Вона кілька днів гостювала у мами на Рахівщині. А повернувшись додому, застала у квартирі дивну картину. Її чоловік Мирослав мив газову плиту, пише газета «Неділя Закарпатські новини»

Такого за 8 років спільного життя не було ніколи. Спочатку закарпатка зраділа, мовляв, як же мило і приємно, коли її благовірний, який завжди заходив на кухню лише для того, щоб поїсти, щось робить.

Але радість тривала недовго. У голові одразу майнула думка, що якщо Мирослав щось робить, значить провинився.

Людмила негайно вийшла на балкон і зателефонувала матері. Теща, яка завжди недолюблювала зятя, підтвердила, що справді, напевно, поки дружини не було, Славко точно приводив додому якусь повію.

«А може й подругу, – додала про себе стривожена дружина. – Подруга Катя завжди заздрила, що Мирослав не п’є, бо її Дмитро був справжнім алкоголіком. А Дарина взагалі незаміжня, тож могла посягнути на вродливого нехай і одруженого кума».

Людмила відкрила шафу і уважно оглянула весь гардероб чоловіка: чи на сорочках не видно слідів помади, а на штанах жіночого волосся. Однак виявити слідів злочину так і не вдалося. Ліжко теж було акуратно застеленим, у ванній не відчувався запах чужих парфумів.

Люда не знала, що робити.

Раптом пролунав дзвінок від матері, яка  порадила найняти детектива.

«Але ж звідки вони в Ужгороді?» – дивувалася жінка. Та все ж зайшла в соцмережі оголошення, де якийсь чоловік пропонував послуги з виявлення подружніх зрад.

Негайно зателефонувала за вказаним номером і домовилася про зустріч.

Чоловікові сказала, що йде за продуктами і при цьому побачила, що він ще й підлогу в коридорі вимив. Серце стиснулося ще сильніше.

Детектив чекав на Людмилу біля пішохідного мосту. Впізнала його за синьою кепкою на голові з написом «Адідас».

Вадиму було років 30, казав, що закінчив юридичний факультет, хвалився, скільки зрадників він викрив.

Справу обговорили у кав’ярні. За роботу чоловік попросив 100 доларів авансу і обіцяв протягом кількох тижнів знайти «залізні» докази того, що Мирослав ходить у гречку.

Для того щоб краще простежити, з ким він контактує, навіть додався у друзі Славкові. Єдине, що дивувало Люду – це те, чому у профілі детектива нереальна фотографія і всього 10 френдів.

Але цьому вона великого значення не надала, бо думала більше про всі смертельні гріхи власного чоловіка.

Вдома тим часом Славко вже приготував вечерю і накрив стіл. Тож куплені Людмилою помідори знадобилися тільки на салат. Вона пробувала з’ясувати причину такої поведінки Мирослава, але він пропустив її питання повз вуха, що вкотре викликало в ній підозри.

«Нічого, скоро ти у мене потанцюєш!» – зловтішно подумала вона.

Наступного дня чоловік прийшов з роботи години на дві пізніше, ніж зазвичай, заклопотаний і, як їй здалося, навіть засмучений. На ранок він мав їхати у відрядження. Казав, що всього на кілька днів.

Уранці Люда одразу ж, як тільки Славко вийшов з квартири, зателефонувала Вадиму, аби повідомити важливу інформацію.

Періодично вони з ним зідзвонювалися, часом зустрічалися, аби обговорити якісь деталі, часом вона давала гроші на непередбачувані витрати.

І ось одного разу Вадим зателефонував і заявив, що має пакет важливих звинувачувальних доказів на Мирослава.

Славко знову був у відрядженні, тож Люда повідомила матір і попросила приїхати, аби вона допомогла їй розділити біль «втрати»… чоловіка…

Баба Аня зразу сіла на маршрутку і подалася до Ужгорода. А Людмила попрямувала на зустріч із детективом.

Він за роботу попросив ще 200 доларів. Сума здалася жінці зависокою, але не торгувалась, відрахувала гроші і простягнула чоловікові. Він же вручив їй великий білий конверт.

Поки не приїхала мати, Люда вирішила його не відкривати. Тож з нетерпінням чекала на підмогу.

А коли приїхала мати, жінки, набравши повні груди повітря, тремтячими руками розкрили конверт. Там були роздруковані фотографії Мирослава з різними молодицями у різних позах.

Коли Славко повернувся додому, його чекали дві розлючені фурії.

«Негайно поясни мені, що це все означає!» – грізно зажадала теща, тикаючи пальцем в розкидані  на столі фотографії.

Чоловік уважно подивився на знімки і… раптом вибухнув реготом, від якого з його очей аж покотилися сльози. Жінки, які очікували слів виправдання, не були готові до такої реакції і навіть оторопіли від нахабства.

Першою отямилася дружина.

«Що ти побачив там такого  смішного?» – поцікавилась вона.

«Де ти знайшла цього халтурника? – запитав він. – Він так погано володіє фотошопом, що навіть голову «приточив» до тулуба іншим боком. А якби ти не була засліплена своїми дурними ревнощами, сама б помітила, що моє обличчя дивиться в той же бік, куди і голий зад. І скільки ж ти заплатила за цю погань?»

Жінки безмовно дивились на знімки. Тільки тепер вони помітили, що фотографії були змонтовані з тих, які Вадим знайшов у соцмережі на сторінці Мирослава.

«Ну, дорога тещо! Це ваша затія? Люда сама до цього ніколи б не додумалася. З’ясовуйте тут самі. А коли я повернуся, щоб духу вашого тут не було!» – розгнівано буркнув Славко і кудись пішов з дому.

Мати з дочкою після бурхливого з’ясування стосунків, нарешті дійшли висновку, що потрібно пред’явити детективу претензії і повернути гроші. Захопивши фотографії, вони вийшли на вулицю і почали йому телефонувати. Але номер не відповідав. Сторінка Вадима у соцмережі також була видаленою.

Тільки тепер Людмила зрозуміла, що її розвели, мов малу дитину. Залишок дня вона провела з матір’ю, то плачучи, то обурюючись. Вона не знала, чи вибачить її чоловік. Баба Аня під вечір сіла у маршрутку і поїхала до себе в село, розуміючи, що бачити її зять не має ніякого бажання і переконуючи дочку, що потрібно помиритися з чоловіком, бо, мовляв, одній і в раю погано.

Та й сама Людмила, яка відколи вийшла заміж, ніде не працювала, теж нарешті задумалася, як буде жити далі, як вирішуватиме всі проблеми – як побутові,  так і фінансові. Вона ж нічого не вміє. Хіба що готувати. Та й то її виручало те, що чоловік був зовсім невибагливим у їжі. Жінка відчула себе абсолютно розбитою, пішла в спальню, пірнула під ковдру і заснула.

Серед ночі вона прокинулася і не намацала біля себе чоловіка. Спочатку перелякалася, де ж він. А далі якось серцем відчула його присутність у квартирі. Накинула халат, вийшла зі спальні і помітила смужку світла в іншій кімнаті. Постаралася якомога тихіше відкрити двері і побачила, що Славко спить на дивані. Вона мовчки погладила його і тихенько примостилася поряд. Чоловік відкрив очі. Людмила обняла його і почала вибачатися, просила не сердитися на неї за такий безглуздий вчинок, обіцялючи більше ніколи не піддаватися на чиїсь авантюри і не слухати маму. Славко лише слухав і тішився. Він розумів, що Люда справді щиро кається  і більше ніколи таких дурниць не робитиме.

Не дарма закарпатські чоловіки кажуть, що немає нічого приємнішого, ніж дивитись на жінку, що провинилася.

Марина, Ужгород, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net

Exit mobile version