Як ужгородка вирощує дерева, які не потрібно поливати і розводить котів, які не втікають із дому

Вона малює картини, не використовуючи для цього фарбу, вирощує дерева, які не потрібно поливати,  розводить  котів, які не втікають із дому…

Аліна Уліганець із Ужгорода хендмейдом зайнялася лише у березні цього року.

Із того часу вона створила сотні дивовижних цікавих робіт.

«Для мистецької самореалізації на добу витрачаю не більше двох годин часу. Із рідних допомагає тільки сестра. Надихнули вперше на творчість  роботи інших, зокрема, Оксани Співак. Спробувала,  чи вийде у самої. Перша композиція вдавалася доволі складно, але тепер уже все йде як кажуть, по маслу», – ділиться думками з газетою «Неділя Закарпатські новини» майстриня.

Наразі найбільшим джерелом натхнення для Аліни є її донечка. Саме для неї і були створені перші вироби.

А далі умілиця почала виготовляти сувеніри і для подруг, і для знайомих. Зараз у її майстерні є подарунки на всі випадки життя.

Матеріал  для роботи шукати довго не доводиться – кавові зерна в Ужгороді можна придбати чи не на кожному кроці.

«Почала майструвати саме з кави через те, що дуже люблю цей напій. Тому обрала не бісероплетіння, чи ліпку з полімерної глини, а саме кавовий хендмейд», – наголошує майстриня.

Найбільшою її роботою є картина, розміром 40 на 30 сантиметрів, а найменшою – магнітик, що поміщається на долоні.

Виготовляє Аліна Уліганець і топіарії, і створює усіляких казкових та домашніх тваринок, скажімо,кішечок, їжачків…

«Люблю працювати над кавовими деревами. Найпростіший топіарій виготовляється у формі кулі, але можна робити і сердечка,квадратики та надавати рослині інших форм. Наприклад, крону дерева можна зробити з газет, пінопласту, монтажної піни, поролону, стовбур з будь-яких паличок, дроту і олівців. «Садити» топіарії також можна у різні ємкості, для цього чудово підходять квіткові горщики, горнята, бляшанки, пластикові стакани, картонні вазочки. Заготовку я обклеюю зернами кави смужками вниз, максимально близько одне до одного. Коли крона повністю обклеєна, можна почати  приклеювати наступний шар, але вже так, щоб смужки зерен «дивилися» вгору. Нерідко зерна до заготівлі приклеюють в один шар, попередньо забарвлюючи основу в темний колір. Утім краще все ж клеїти каву у два шари каву. Такий виріб буде естетичним і привабливим. Якщо ж  хочеться порадувати себе і близьких чимось дійсно оригінальним, можна виготовити кавове дерево не з однією, а декількома кронами і химерно вигнутим стовбуром», ділиться секретами ужгородка.

Над виробами Аліна працює переважно вночі, коли ніхто не відволікає.

«Так можна розслабитись і з головою поринути у творчість, відатися цілковито  улюбленій справі»,- пояснює умілиця.

У перспективі Аліна мріє знайти більше однодумців, таких же, як вона сама, майстринь, побувати на різних виставках хендмейду як України, так і Європи, а ще – створити сайт, на якому можна показати свої вироби.

А поки що вона просто творить кавові дива і насолоджується творчістю.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net