Не встиг розпочатись навчальний рік, як одну з закарпатських шкіл уже закрили на карантин

3-го вересня в Перечинській райдержадміністрації відбулось засідання комісії по питаннях техногенно- екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На засіданні розглядалися питання щодо вжиття заходів по недопущенню росту захворювання на менінгококову інфекцію серед жителів села Порошково, пише zk.oblast.online.

В ході засідання вирішили із метою не допустити поширення менінгококу на території, яка входить у Порошківську сільську раду оголосити карантин в ПорошківськійЗОШ І-ІІІ ступенів  із третього вересня по сьоме вересня  2018-го року.

Разом з цим, доручили здійснити щоденні спостереження за відвідуванням дітей загальноосвітніх навчальних закладів у районі.

Окрім цього, виконавчому комітету в Порошківській сільській раді рекомендували оголосити карантин в дитсадках і заборонити проведення великих заходів на території Порошківської сільради.

Запланована роз’яснювальна робота із ромським населенням по сприянню медпрацівникам в обстеженні на менінгокок та, у разі її виявлення, не відмовлятись від госпіталізації.

zakarpatpost.net