Чому закарпатські діти ідуть з дому? Від початку року поліція повернула в родини майже 200 неповнолітніх

Із 186 розшукуваних дітей працівники ювенальної превенції та сектору кримінальної поліції встановили місцезнаходження 185 неповнолітніх, 102-ох із них розшукали впродовж однієї доби.

Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

Із січня по серпень 2018 року правоохоронці Закарпаття зареєстрували 186 повідомлень та заяв про зникнення дитини. У порівнянні з минулим роком кількість таких заяв збільшилася, що свідчить про зростання рівня довіри краян до поліції.

Адже при надходженні повідомлення на лінію «102» про зникнення дитини, правоохоронці одразу ж розсилають орієнтування в усі відділи та відділення області та України в цілому. За таких умов до пошуків безвісти відсутнього вдається задіяти найбільшу кількість особового складу і швидше розшукати зниклого.

Підтвердженням цьому є той факт, що в поточному році серед усіх розшукуваних неповнолітніх дітей більше як половина були знайдені всього за кілька годин або впродовж доби. Із 186 розшукуваних за 8 місяців поточного року таких — 102 дитини, а  за аналогічний період минулого року із 128 зниклих — 101 розшуканий.

Важливо, що з 14-го вересня у Закарпатській області телеком-оператор Київстар і Національна поліція України розпочнуть спільний проект «Пошук дітей». Сервіс працюватиме на базі смс-повідомлень і допоможе правоохоронним органам України використовувати можливості мережі мобільного зв’язку для оперативного сповіщення у разі зникнення дітей. Це дасть можливість спростити і пришвидшити пошук безвісти зниклих дітей.

zakarpatpost.net