Погода у Закарпатті на сьогодні, 5 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, місцями пройдуть грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +25 градусів.

Протягом  усього дня небо було вкрите хмарами. Дрібний дощ, який розпочався у другій половині дня, довго не затримався і до приходу вечора закінчився.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +24 градуси. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо буде вкрите хмарами. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Воловці – +12 уночі і  +21 градус удень. День буде хмарним – з самого ранку у Воловці небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дощ.

У Сваляві – +12 уночі і  +22 градуси удень. Ранок у Сваляві буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +25 градусів. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Тячеві буде вкрите хмарами. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +25.

Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Перечині очікуються похмурими. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +23 градуси. Ясна погода протримається у Великому Березному зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +25. Весь день – хмарно. Уночі розпочався дощ із грозою, але він припинився ще до ранку, та цього дня опади вас більше не турбуватимуть.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +21 градус. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +18 градусів. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – дрібний дощ.

Цього дня вшановується пам’ять святого Агафоника. У народі ще його називають Агафон Огуменник. Цей сподвижник пов’язаний із повір’ям у лісовиків, вважали, що лісовик “потішається” зі снопами. У давнину помітили, якщо хмари цього дня розсіяні, то наступний ранок буде ясним і холодним.

Народні прикмети на 5 вересня

  1. Якщо ранкових заморозків в цей час немає, то і вересень, згідно з прикметами, буде теж теплим
  2. Якщо до 5 вересня овес чи не зібрати, то весь урожай загине від морозів
  3. Якщо журавлі 5 вересня в теплі краї вирушили – скоро настане зима.
  4. Якщо журавлі летять низько, то зима буде теплою, і навпаки, чекай похолодання відповідно до прикметами, якщо журавлі летять в небі високо
  5. Якщо журавлі 5 вересня летять практично мовчки і дуже швидко – чекай негоди найближчим часом

zakarpatpost.net