Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

Хто хоч раз бував у Єгипті, назавжди запам’ятає не лише піраміди, але й бедуїнів, верблюдів та котів, яких там надзвичайно багато. І хоч справжніх фараонів там зараз немає, але подивитись насправді є на що, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Журналістка газети «Неділя Закарпатські новини» побувала у країні сфінксів та гарячого сонця і вирішила поділитися з читачами захоплюючою історією подорожі, тим більше що вражень від поїздки залишилося дуже багато.

Ніл менший за Тису

Стародавні єгиптяни називали свою країну «Кемет» — тобто «Чорноземна», або «Чорна». Ця назва походила від кольору родючих ґрунтів у нижньому басейні річки Ніл. Зараз вона виглядає, як суцільні піски. І вже з літака видно, наскільки земля  жовта або світло-коричнева. Та ні в якому разі не чорна.

Найбільшим і першим розчаруванням був Ніл. Нас зі школи вчили, що це – величезна річка, заселена крокодилами.

Відомому стиоличному парумеру клієнт замовив парфуми із запахом ужгородських лип. Мусив їхати туди, бо київські чи одеські пахнуть інакше

Аби працювати з парфумерією, треба вивчити тисячі ароматів. Років п’ять-сім піде на те, щоб засвоїти лише основні – їх близько п’яти тисяч. Мені найважче далися контрастні запахи.

Хороший запах може перевернути свідомість. Помітив це на Міланській виставці. Нюхав сучасні парфуми і відзначав найкращі аромати. Потім зайшов у вінтажний магазин. Коли відкрив пляшку старого Creed, всередині все зупинилося. Добрі парфуми повинні викликати асоціації, діяти на підсвідомість, пише gazeta.ua.

Останні роки у парфумах популярна нота “удо” – легкий відтінок серпанку. До цього були в моді делікатесні запахи – свіжої випічки, трюфеля, тістечок.

Найчастіше індивідуальні аромати замовляють жінки, які розуміються на парфумах. Створював такі для співачки Ірини Білик – солодкі, з молочним запахом. Андрій Данилко любить аромат ладану, а Макс Барських – шкіри.

Зараз в Ужгороді можна побачити багатьох богомолів. Найбільше цих комах у Боздоському парку.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов там одразу декількох.

Цікаво, що загалом у світі існує майже три тисячі видів богомолів. Вони вміють дуже добре маскуватися і помітити їх найлегше на асфальті, де їм немає з чим злитися. Однак деякі види африканських і австралійських богомолів, навіть після пожежі можуть змінити забарвлення на чорне, щоб гармоніювати з пейзажем.

Останнім часом все більше закарпатців цікавляться здоровим харчуванням, а як відомо, основу правильної їжі становлять овочі та фрукти, ягоди та горіхи.

Купити у місті зараз можна практично все, що потрібно для хорошого самопочуття. І мова йде не про ліки, які труять нас, а про корисні продукти.

На ринках, у магазинах, у супермаркетах протягом цілого року продають багато езотичних товарів, а віднедавна – в одному з магазинів здорової їжі з’явилися квіткові салати.

Це дійно нове і цікаве доповнення до їжі, яке може становити навіть його основу.

Утім замість звичних огірків та помідорів до складу салату входять цілющі трави та квіти, зокрема, рукола, базилік, мангольд, а також салат листковий, капуста Кале, гірчиця та інші компоненти.

Як повідомили в УНСНС в Закарпатській області, 04.09.2018 о 21:20 – від чергового рахівського відділення поліції до рахівських рятувальників поступило повідомлення.

Йшлося про ймовірне замінування Рахівської центральної районної лікарні, за адресою: м. Рахів, вул. Карпатська.

Працівниками слідчо-оперативної групи Рахівського відділення провели обстеження приміщень Рахівської ЦРЛ, в ході якого вибухонебезпечних предметів не знайдено. На щастя, виклик виявився хибним.

В Ужгороді горять смітники. Днями один із них знищило полум’я  на Петефі. Загалом встановлення смітників із пластмаси було поганою ідеєю, вони займаються від недопалків і в місті згорів вже далеко не один.

Смітники  мають бути металевими, масивними і важкими, як у Львові. Там їх не можна переставити, викинути в річку, як у нас, поламати, вони не псуються.

Крім того, там на смітниках ще й зображено герб міста, вони дійсно надійні і гарні.

Хочете продати автомобіль, мотокликл, чи інший транспортний засіб? Тепер це зробити надзвичайно просто і головне – абсолютно безкоштовно.

Ви можете подати безкоштовне оголошення у газету «Закарпатські оголошення» з фото на Вайбер. Номер телефону: (050) 222-50-50.

Скористайтеся унікальною можливістю. Для того, щоб ваше оголошення більше виділялося, ви можете подати також платне оголошення: виділене в рамці, жирним шрифтом або блочну рекламу.

*Із одного номеру телефону приймається одне безкоштовне оголошення.

zakarpatpost.net