АНОНС. Закарпатка лікує діабет стулками білої квасолі

Народна медицина пропонує чимало ефективних засобів лікування цукрового діабету. При цьому варто зазначити, що лікарські рослини в цьому випадку діють в двох напрямках. Деякі з них (наприклад, стручки квасолі, конюшина, оман, лопух, чорниця, китайський лимонник) містять інсуліноподібні речовини, тож допомагають нормалізувати рівень глюкози. Частина трав нормалізує роботу організму в цілому, зміцнюючи імунітет (в даному випадку мова йде, зокрема, про золотий корінь, женьшень, елеутерокок).

Обкладинка свіжого номера газети «Поради Здоров’я»

Марія Ковач із містечка Перечин, що на Закарпатті, на цукровку, як вона каже, хворіє вже понад 10 років. За цей час навчилася контролювати рівень цукру в крові не тільки пігулками, але й правильним харчуванням та лікарськими рослинами. На основі свого багаторічного досвіду виділила кілька найбільш дієвих народних засобів, якими поділилася із читачами газети «Поради Здоров’я».

Мова, перш за все, йде про квасолю, яку чи не кожна господиня вирощує на своєму городі. За словами пані Марії, при цукровому діабеті вкрай корисна біла квасоля, яка містить велику кількість білка. Стулки цих бобових багаті цинком – його там в кілька разів більше, ніж в інших цілющих рослинах. А цинк позитивно впливає на працездатність підшлункової залози і синтез інсуліну. Крім того, в стручках міститься клітковина, яка допомагає вуглеводам швидко всмоктуватися в кишечнику. Це сприяє якісному процесу обміну речовин і зниженню ризиків підвищення рівня цукру в крові.

Саме тому стулки білої квасолі жінка використовує для приготування відварів або чаїв. Але одразу ж зауважує: стулки квасолі протипоказані вагітним і тим, хто має гастрит з підвищеною кислотністю.

Якими рецептами поділилася закарпатка? Що ще можна зцілити за допомогою квасолі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері популярної на Закарпатті газети «Поради Здоров’я».

Купуйте свіжий номер газети «Поради Здоров’я» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 вересня.

zakarpatpost.net