Погода у Закарпатті на сьогодні, 7 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, місцями пройдуть дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +12, удень – +25 градусів.

Чисте небо вдень зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +24 градуси. Вранці небо у Хусті буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +21 градус удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +22 градуси удень. Небо, ясне у Сваляві вночі та вранці, затягнеться хмарами у середині дня, та погода буде похмурою до самого вечора. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +24 градуси. У Тячеві хмар на небі спостерігатися в цей день не буде, погода лишатиметься ясною до пізнього вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +12, денна – +25.

Перша половина дня у Перечині буде ясною, а після обіду з’являться хмари. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +22 градуси. Безхмарній ночі та ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Великому Березному до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +26. Вранці небо у Береговому буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +20 градусів. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Ввечері очікується дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +18 градусів. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дощ.

 Цього дня вшановується пам’ять апостола Тита. У народі святого називали Листопадником, Грибним, і приказували: “Святий Тит останній гриб ростить”. Саме гриби передвіщали нашим пращурам майбутню зиму: великий врожай – до затяжної зими. Зазвичай до дня святого Тита дозрівають груші.

Народні прикмети на 6 вересня

  1. Якщо на Євтихія вітру немає, то, згідно з прикметами, лляне насіння на корені буде
  2. Дощ 6 вересня віщує хороший врожай наступного року і суху осінь
  3. Якщо людина народилася 6 вересня, то за прикметами, в якості талісмана йому рекомендується носити халцедон
  4. Синиця кричить 6 вересня – скоро прийде справжня осінь з дощами і холодною погодою
  5. Багато жолудів зросла 6 вересня – зима буде довгою і суворою
  6. Кажуть, що потрібно встигнути зібрати врожай 6 вересня, щоб його не пошкодили вітри, опади і холоду

zakarpatpost.net