Погода у Закарпатті на сьогодні, 8 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, місцями пройдуть дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +26 градусів.

Увесь день триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’явилися хмари. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +24 градуси. Хмари, які з’являться вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Воловці – +9 уночі і  +20 градусів удень. Вранці та ввечері у Воловці буде триматися похмура погода, вдень можливе невелике прояснення. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Сваляві – +10 уночі і  +22 градуси удень. У Сваляві очікується ясна погода, у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +24 градуси. Небо у Тячеві буде ясним у першу половину дня, а потім воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +25.

Безхмарній ночі та ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Перечині до самого вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +24 градуси. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня, й небо у Великому Березному вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +26. Вранці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +20 градусів. День буде похмурим, незважаючи на ясну ніч. З самого ранку у Міжгір’ї небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +17 градусів. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

  Цього дня вшановується пам’ять апостола Тита. У народі святого називали Листопадником, Грибним, і приказували: “Святий Тит останній гриб ростить”. Саме гриби передвіщали нашим пращурам майбутню зиму: великий врожай – до затяжної зими. Зазвичай до дня святого Тита дозрівають груші.

Народні прикмети на 8 вересня

  1. Заморозки вранці 8 вересня віщують ранню і холодну зиму
  2. Багато горобини – відповідно з прикметами, скоро буде мороз, а восени, швидше за все, часто стануть йти дощі
  3. Якщо людина народилася 8 вересня, то в якості талісмана йому рекомендують носити оберіг з яшмою
  4. 8 вересня НЕ опало листя берези і дуба – чекай сувору зиму

zakarpatpost.net