Супрун розповіла про користь вегетаріанства

Вегетаріанство не є хворобою. Думка про те, що вегетаріанці отримують менше поживних речовин з їжі й не можуть займатися спортом, — лиш черговий міф.

“Належним чином спланований вегетаріанський раціон харчування є здоровим, збалансованим та в багатьох випадках корисним для профілактики багатьох захворювань. Академія харчування та дієтології США підтверджує, що така дієта підходить для людей на всіх етапах життєвого циклу, у тому числі жінкам під час вагітності й лактації, немовлятам, дітям, підліткам, людям похилого віку, а також спортсменам”, — написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Щоб організм отримував користь від рослинної їжі, дієти слід дотримуватися послідовно. При цьому важливо ретельно підбирати свій раціон: рослинні продукти мають бути достатньо поживними й рівноцінно заміняти м’ясні.

“Це не означає просту відмову від м’яса та продуктів тваринного походження. Саме здоровий рослинний раціон (овочі, фрукти, насіння), а також повноцінна заміна тваринного білка на рослинний (бобові, соєві продукти, горіхи) сприяють зменшенню ризику появи багатьох захворювань. Якщо ж ви не їсте м’яса, втім компенсуєте це малопоживною їжею – очікувати на якісь корисні ефекти для здоров’я марно”, — зазначила Супрун.

Різко відмовлятися від м’яса чи інших продуктів тваринного походження небезпечно. Перехід на вегетаріанство має бути поступовим.

“Варто заздалегідь зрозуміти, яким чином ви будете планувати свій оновлений раціон, щоб отримувати достатньо поживних речовин. Якщо не дуже любите фрукти чи овочі – це може стати проблемою”, — застерігає Супрун.

Охочим перейти на вегетаріанську дієту чиновниця радить попередньо проконсультуватися з лікарем. За її словами, це дозволить уникнути проблем, які може викликати різка зміна раціону.

zakarpatpost.net