АНОНС. Закарпатці все менше і менше одружуються і називають дітей, як тварин

На 100 новонароджених дівчат у нашій області припадає 106 хлопців, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Шлюб як інститут сім’ї, незважаючи на те, що Закарпаття вважається побожним краєм, поступово втрачає актуальність. Під вінець наша молодь поспішає не так часто, як колись, воліє жити вільним життям, без урочистих обіцянок, обручок та весільних церемоній. Свідченням цьому є те, що згідно з офіційною статистикою майже чверть новонароджених (усього 3,2 тис. малюків) торік народилися у незаміжніх жінок. При цьому велика частина молодят усе ж бажає узаконити стосунки, бо, як кажуть, «заклюють» рідні… та й нерідко бояться втратити кохану людину і таким чином прагнуть прив’язати її вузами Гіменея до себе на все життя.

Газета «Неділя Закарпатські новини» вирішила дослідити шлюбні тенденції наших земляків та вивчила, якими екзотичними іменами називають молоді батьки своїх дітей.

Не зійшлися характером?

За шість місяців цього року, як повідомила головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Ольга Ярема, в нас було зареєстровано 3228 випадки одружень і 1343 розлучень. Утім, ймовірно розпалося набагато більше родин, адже це дані лише ДРАЦСу, а значно більше пар розривають стосунки через суд, адже зазвичай у подружжя є спільні діти, чи вони гарячково ділять спільно нажите майно. Тож без адвокатів вирішити спірні питання, як правило, не вдається. Однак навіть із таких відносних даних уже можна зробити висновок, що розпадається кожна друга-третя родина.

Цікаво, що найкритичнішими, за результатами останніх досліджень, для сімей стають перший рік, 3-5 років та 12-14 років спільного життя. Більшість пар розпадаються саме на цих етапах.

Які дивні імена дають закарпатці дітям і що вони означають? Які причини розлучень називають наші земляки? Хто найчастіше подає на розлучення?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 вересня.

zakarpatpost.net