Погода у Закарпатті на сьогодні, 10 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла погода. На більшій території області – сонячно, лише в Міжгір’ї можливі грози, а в Рахові – дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +24 градуси.

Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +24 градуси. Ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Воловці – +9 уночі і  +19 градусів удень. Увесь день у Воловці триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +22 градуси удень. Вранці небо у Сваляві буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +23 градуси. Вранці небо у Тячеві буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +24.

У Перечині на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +22 градуси. Небо у Великому Березному затягнулося хмарами у середині дня і похмура погода тримається до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +10, удень – +25. Увесь день утримається ясна погода. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +19 градусів. У Міжгір’ї хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +16 градусів. Весь день у Рахові буде хмарним. Удень очікується дощ. Ввечері він повинен послабшати.

У цей день вшановується пам’ять преподобного Сави Крипецького. Наші пращури славили врожай, починались веселі осінні ярмарки. Люди не даремно поспішали впоратись з польовою роботою, оскільки з цього часу нерідко розпочинались осінні дощі. Якщо у цей день було чути грім, то він передвіщав теплу осінь.

Народні прикмети на 10 вересня

У народі день 10 вересня називали Скірдніком, оскільки завершувалася остання збирання хлібів. 10 вересня вивозили з полів снопи, які укладали в скирти, з чим, власне, і пов’язана назва свята. Прибирали коноплю і збирали урожай яблук. Говорили, що свататися в цей день не варто, оскільки, за прикметами, це обіцяє біду.

zakarpatpost.net