Закарпатець розповів, чому м’ясо впливає на процеси старіння

Сьогодні про здорове харчування говориться багато, проте мало хто вникає у те,  що це таке насправді. Натомість із екранів телевізорів постійно пропагуються лікарські препарати.  Більше того, на Закарпатті із кожним роком відкривається все більше аптек, але люди при цьому починають все більше і більше хворіти.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива.

-На процеси старіння м’ясо не впливає, просто дуже складно переварюється, наголосив він. –  Організм витрачає на це дуже багато ресурсів. Крім того, йде неправильне засвоєння води. Щоб продукти, які піддаються гниттю та бродінню виводилися, треба вживати дуже багато води. І її відповідно організм недоотримує. Тому… якщо квітка не отримує води, вона висихає. Так само із клітинами людського організму. Дитина коли народжується, складається на 86-89% з води, а старі люди – всього на 67%. Тобто, якби вони більш правильно вели себе у плані харчування, то цю вологу вдалося б зберегти. Є різні книжки, у яких описуються місця довгожителів, де люди не старіють. Є такий один острів, на якому немає джерел. Там населення підживлюється тільки дощовою водою, яку збирає з листя дерев. Ті, хто там був, кажуть, що ще таких молодих літніх людей ніколи не бачили. Тобто, 70-80-річні дідусі і бабусі виглядають як 30-річні. Є й інші населені пункти, де середній вік людей більше 100 років. Харчуються вони виключно вегетаріанством, або сироїдінням, або дотримуються дієт, які не містять ні м’ясної, ні молочної продукції.

zakarpatpost.net