Спочатку син із батьком сварилися на кухні. Раптом він вихопив із шухляди ніж і накинувся на старого

Співмешканка Федора розповіла, що чоловік чистив картоплю, коли його почав відчитувати батько за постійні п’янки.

Тоді він в руках із ножем зайшов до того в кімнату. А через кілька хвилин вийшов звідти і сказав, що зарізав старого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Страшне вбивство сталося у грудні минулого року в селі Велика Добронь Ужгородського району.

32-річний чоловік на кухні готував вечерю. Протягом цілого дня між ним та батьком були напружені стосунки. Вони кілька разів сварилися і говорили на підвищених тонах. 55-річному закарпатцю не подобалося, що син зловживає спиртним, а йому, в свою чергу, що старий втручається в особисте життя і постійно повчає.

Аж раптом Федір зірвався з місця, мов скажений, і влетів у кімнату, у якій на ліжку лежав батько. Він встромив йому ніж прямо у серце.

Свою вину чоловік не визнав, на суді сказав, що не мав наміру вбивати батька.

«Я зі співмешканкою та дружиною брата був на кухні. Але батько почав мене ображати. Я хотів поговорити з ним і з ножем у руках, яким чистив картоплю, пішов до його кімнати. Але там спіткнувся і впав на нього, випадково поранивши його, – стверджував він. – Ніж встромився в його груди під час мого падіння. Я дуже перелякався. Почав йому надавати допомогу, для чого перемістив його, поклавши головою до входу в кімнату, хоча до цього він лежав ногами до входу. Вийшовши з кімнати, поклав ніж, який був у мене в руках на стіл та почав кричати, щоб принесли батькові води. Коли розвертав тіло головою до входу, то ніж продовжував тримати в руці».

Оксана, співмешканка Федора його слова не підтвердила. Більше того, вона повідомила, що в той день всі пили вино і були п’яними. Після чергової словесної перепалки чоловік пішов у кімнату батька. Що там відбувалося, вона не бачила. Але невдовзі він вийшов із закривавленим ножем і сказав, що вбив батька. Жінка заглянула в кімнату і жахнулася. Всюди була кров. А свекор лежав бездиханним.

«У мене почалася паніка. Я не знала, що робити. Перед очима була лише кров. Я вилетіла у двір до свекрухи і повідомила їй страшну звістку», – зізналася вона.

Утім, братова співмешканка дала трохи інші покази. Вона наголосила, що ніяку картоплю Федір не чистив, а навпаки, коли почав вкотре сваритися з батьком, ніж він вихопив із шухляди і навмисне з ним у руках пішов до старого.

«Чоловік у той час пішов до магазину. Ми на кухні були самі, – запевнила вона. – Вдома були свекруха, свекор, я, Федір та його жінка.  Спочатку батько з сином сварилися на кухні. А далі він махнув рукою і пішов до себе. Та перепалка продовжувалася все одно. Раптом Федір вихопив із шухляди ніж і кинувся до старого. Потім він вийшов і почав кричати, щоб дали батькові води. Я спочатку нічого не зрозуміла. Конфлікти у родині були часто та й спиртне вживали також нерідко. Але побачивши кров, я остовпіла».

Проте найбільше горе через те, що сталося довелося пережити дружині покійного і матері вбивці.

«У той день ми з чоловіком працювали у дворі. Але почався дощ. Він сказав, що йому холодно і пішов до хати. – розповіла вдова. – Через деякий час із будинку вибігла невістка  та почала кричати, що Федя убив батька. Коли я зайшла до його кімнати, він був справді мертвим, лежав на ліжку, головою до входу. На його тілі я помітила рану. Закривавлений ніж знайшла на столі у кухні».

Але найбільше вражають покази знайомої родини. За словами жінки, вона працює в лікарні і саме вона викликала швидку.

«Я пішла до них додому і пересвідчилась, що чоловік мертвий. Федя сказав, що це він його вбив. Я запитала: «Чому?». Та він відповів, що «так вийшло», – наголосила вона.

Згідно висновку судово-медичної експертизи причиною смерті стало поранення серця, діафрагми та печінки, що супроводжувалося масивною кровотечею, яка обумовила зупинку серця та дихання.

Отже, відкрутитися від відповідальності Федору, незважаючи на всі намагання, не вдалося. Його визнали винним в умисному вбивстві. Рішенням суду закарпатця засуджено до 7 років та 2 місяців позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net