Site icon zakarpatpost.net

Гади сповзалися до жінки десятками

Picture of sunset, Cotswolds, England March 2005

zakarpatpost.net вже писав про Василя Калинича із Городилова, що на Хустщині, який вміє підкоряти змій. Чоловік «розмовляє» з ними нечутно, на підсвідомому рівні, а ті приповзають, бо знають, що неодмінно отримають гостинця. А от газета  «ПОРАДИ» у свіжому номері за 7 вересня розповідає про жінку з Тернопільщини, яка скликала до себе плазунів і розмовляла з ними нелюдським голосом.

У Бучацькому районі люди часто згадують жінку із села Сокілець, яку більшість боялися. Вона – недавно померла. До глибокої старості володіла рідкісним вмінням – скликала змій. Гади її не кусали, сповзалися до неї десятками.

«Один чоловік посварився з нею, – розповідає pro.te.ua житель селища Золотий Потік Іван. – То вона йому накликала зміїв до хати. Вранці чоловік встає, а змії на горищі висять, як ковбаси. Великий страх пережив.

Пенсіонерка розмовляла з плазунами нелюдським голосом. «Вона приманювала їх звуками, – розповідає лікар-невропатолог із Золотого Потоку Микола Навроцький. –Якось посвистувала – і ті змії злазилися до неї. Видавала звуки подібно до свисту, прицмокувала і посмоктувала. Використовувала якісь шуми від інфра- до ультразвуку».

Лікар каже, що пенсіонерка відрізнялася навіть зовнішністю і манерою спілкуватися. «Погляд у неї був не жіночий, – додає М.Навроцький. – Була серйозна баба. З холодним поглядом. Навіть вимова слів – у наказовій формі».

Люди розповідали, що вона з кимсь посварилася і напустила змій на подвір’я. Деталей не знаю – був якийсь конфлікт. Те все гаддя навела до того чоловіка. Цей факт був, але може перебільшують, коли розповідають, що накликала змій йому до хати. Люди боялися її. Вона знала це і користувалася своїм становищем чаклунки, щоби підкреслити свою значимість.

Заклинателька змій із Сокільця спонукала місцевого лікаря до цікавих спостережень і роздумів.

– Це цікаво, – продовжує лікар. – У нас є гени кроманьйонців, а може навіть ще в багатьох людей є  гени неандертальців. Неандертальці були фізично розвиненими і здоровими, мали мозок на 200 грамів більший, ніж ми. А якщо мозок був на 200 грамів важчий, то і потужність мав сильнішу. Потужність мозку дає можливість ширше спілкуватися з навколишнім середовищем. Є ж люди з парапсихологічними властивостями. У нас кажуть – чугайстер. Це ті, хто мають екстрасенсорний, паранормальний вплив. Ці люди мають генетично передані якості ще від неандертальців, кроманьйонців, які мали більший зв’язок з природою. А ми багато втратили – нюх, зір, слух. Залишки ще є, але їх мало . Ця жінка якраз могла бути наділеною такими генетичними якостями.

В Костільниках теж була жінка, яка цікавилася зміями. Але вона допомагала, коли змія кусала. Вже теж померла. Вона відговорювала, трави і відвари давала. Не маю інформації, чи це допомагало. Раніше ж не було сироваток проти отрути, ніхто не лікував, не було реанімації. Люди якось мусили рятуватися. Хтось виліковувався, а хтось помирав. Хтось одужував і без її магічних впливів, але приписували це їй, бо ж саме вона щось прошептала і дала чогось напитися.

zakarpatpost.net

Exit mobile version