Закарпатець, розмахуючи сокирою, погрожував вбити і сусіда, і поліцейського

Переконував, що заріже кожного

Напідпитку закарпатці стають зовсім некерованими і часто вдаються до сили. Потерпають від них найчастіше ті, хто першим трапляється на шляху – або домашні, або родичі, або сусіди, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Дивний випадок трапився у вересні минулого року в Хусті. Місцевий мешканець, що давно зав’язав дружбу з оковитою і під час сп’яніння був особливо агресивним, затіяв сварку з сусідом.

Чоловік з’ясовував уже з ним стосунки не вперше і робив це на межі, де не було огорожі, тож і того разу наблизився до знайомого з металевим кілком у руках. При цьому не просто спирався на нього, а погрожував його вбити. А щоб бути більш переконливим, відійшов, викинув його та взяв сокиру, яка виглядала більш загрозливо.

Чи справді він хотів устромити її у сусіда – невідомо, бо на суді хустянин переконував, що таким чином лише наводив на інших страх.

Утім сокирою перед очима знайомого він розмахував дуже демонстративно і при цьому переконував, що заріже його.

Тож перелякавшись той викликав поліцію. Правоохоронці прибули оперативно, але вони також наштовхнулися на супротив п’яного чоловіка. Тепер уже він почав лякати вбивством одного з них.

«Він поводився дуже зухвало та агресивно. Його дії викликали в мене страх за власне життя та життя інших. Тому я змушений був його зупинити, – пояснив на суді поліціянт. – Для цього використав  спецзасіб –  балончик, споряджений речовиною сльозогінної та подразнюючої дії «Терен 4 М».

Сам же любитель наводити на оточуючих жахи пояснив свої дії так:

«Я перебував у стані алкогольного сп’яніння і не пам’ятав усього, що відбувалося. Наслідки усвідомлюю і у всьому щиро каюся».

Отже, суд, враховуючи всі обставини події, засудив хустянина до 1 року і 6 місяців умовного покарання.

Михайло СОЙМА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net