Погода у Закарпатті на сьогодні, 15 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепла, але хмарна  погода, місцями дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +23 градуси.

З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +24 градусів.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

У Воловці – +11 уночі і  +19 градуси удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – дощ.

У Сваляві – +12 уночі і  +20 градусів удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +26 градусів. З самого ранку небо у Тячеві вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Удень розпочнеться дрібний дощ, а ввечері йому на зміну прийде дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +14, денна – +28.

Весь день у Перечині буде хмарним. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +21 градус. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +25. До самого вечора буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +20 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дощ.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +19 градусів. З самого ранку небо у Рахові вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

15 вересня вшановується пам’ять святого Маманта, батька його Федота і матері його Руфини. З цього часу відбувається перехід середньодобової температури повітря через 10ºС. З середини вересня скидає листя черемха, пустіють пасовища. У давнину наші пращури слідкували за заходом сонця: якщо цього вечора він буде червоним, то морозів довго чекати не доведеться.

Народні прикмети на 15 вересня

  1. Червоний захід – за прикметами, скоро вдарять перші морози
  2. Дощ іде 15 вересня – осінь буде сухою
  3. Якщо людина народилася 15 вересня, то в якості талісмана йому слід носити нефрит

zakarpatpost.net