Погода у Закарпатті на сьогодні, 17 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепла, але хмарна  погода, місцями дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +24 градуси.

Ясна погода буде триматися впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +8, удень – +23 градуси.  Хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Воловці – +5 уночі і  +20 градусів удень. Ранок та вечір у Воловці будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У Сваляві – +6 уночі і  +21 градус удень. Хмари, які з’являться у Сваляві вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +24 градуси. Перша половина дня у Тячеві буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +24.

Незважаючи на хмарний ранок та похмурий день, вечір у Перечині обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +22 градуси. Ранок та вечір у Великому Березному будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +10, удень – +25. Ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +5, вдень – +20 градусів. Чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

У Рахові буде уночі +4, вдень температура підніметься до +18 градусів. У Рахові погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

17 вересня відзначається день пам’яті ікони Божої Матері “Неопалима купина”. Цього дня наші пращури на світанку ходили слухати останні голоси птахів, які відлітали на південь. І слідкували за воронами: якщо ці птахи сідають головами у різні сторони – день буде безвітряним, а якщо в одну, і якнайближче до стовбура дерева – чекай вітру.

Народні прикмети на 17 вересня

1. День видався непогожим і дощовим – осінь буде сухою.

2. Великі мурашники в лісі – до сильних морозів взимку.

3. Багато горобини – до холодної зими.

4. Вийдеш у двір з вилами – всю нечисть сполохаєш!

5. В цей день не можна подавати жебракам. Вважалося, що вигнана зі своєї оселі лихоманка приймала вигляд бабусі-мандрівниці і ходила по селах за милостинею. Хто їй подасть – той весь рік в її владі буде. Також в цьому випадку можна накликати на себе злидні.

6. Перед іконою «Неопалима купина» треба помолитися в її день, і в будинку не буде пожежі, а господарі на майбутній рік не постраждають від блискавки.

7. Якщо раптом сталася пожежа, треба обійти палаючий будинок з цією іконою.

8. Голуби гніздяться в цей день під дахом – в найближчі місяці будинок не постраждає від вогню.

9. Заєць в село забіг – до великого вогню.

10. Філін голосно гупає – до пожежі.

11. Щоб не постраждати від пожежі, не можна в цей день говорити: «Я не боюся вогню».

12. Відправитися в гості – до біди.

zakarpatpost.net