Погода у Закарпатті на сьогодні, 19 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепла погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +27 градусів.

Ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +27 градусів.  Увесь день  небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Воловці – +9 уночі і  +22 градуси удень. Небо у Воловці цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Сваляві – +9 уночі і  +24 градуси удень. Чисте небо вдень у Сваляві зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +13, денна – +26 градусів. У Тячеві вдень на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +27.

У Перечині у цей день небо буде ясним до самого пізнього вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +25 градусів. У Великому Березному хмар на небі спостерігатися в цей день не буде, погода лишатиметься ясною до пізнього вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +28. У цей день небо буде ясним до самого пізнього вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +22 градуси. Ранок у Міжгір’ї буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +21 градуса. Перша половина дня у Рахові буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

Цього дня вшановується пам’ять архистратига Михаїла. З 19 вересня вранці починалися Михайлівські приморозки: “Михаїл памороззю землю прихватив”. У давнину наші пращури погоду на зиму визначали за листям осики: якщо воно лягає лицьовою стороною вверх – до студеної зими, виворітною догори – зима буде теплою, а якщо і так, і так – то на помірну зиму.

Народні прикмети на 19 вересня

  1. Не можна працювати 19 вересня – це, згідно з прикметами, до біди
  2. Тепло на Михайлов день – осінь буде довгою
  3. Листя осіни19 вересня лягають вгору лицьовою стороною – зима буде холодною
  4. Якщо людина народилася 19 вересня, то його талісманом є аметист
  5. Якщо на деревьях19 вересня з’явився іній, потрібно очікувати взимку рясного снігу

zakarpatpost.net