В Ужгороді фестивалить молодь Словаччини, Угорщини, Індії, Сполучених Штатів Америки, країн Африки

ІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль «Beauty Around Me»  проходить цими днями в Ужгороді. Урочисто відкрили його сьогодні на конференції, де представники різних національностей розповідали, звідки вони родом та які особливості їхніх культур.

Привітати молодь завітали консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді  Томаш Безег, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип  Борто, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, порвідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак передав учасникам конференції вітання і подяку за організацію фестивалю від міського голови Богдана Андріїва. Наголосив, що в нашому багатонаціональному Ужгороді в останні роки значно зросла кількість іноземців, вони тут навчаються і працюють, привносять свої культурні надбання.    

Після офіційних привітань молоді люди презентували свої країни, розповідали про поширені там традиції, їжу, музику, одяг тощо.

У фестивалі беруть участь представники Словаччини, Угорщини, Індії, Сполучених Штатів Америки, країн Африки та всіх куточків України. Вони зможуть обмінятися досвідом, традиціями, пізнати  культуру інших народів, – зазначають організатори.

Фестиваль проходить під гаслом «Єдині в різномаїтті». Програма передбачає різноманітні інтелектуальні ігри, роботу в міжнаціональних командах, екскурсії, обмін досвідом щодо реалізації молодіжної політики в різних країнах та регіонах України, ярмарок культур, концертну програму, крос-культурні вечірки тощо.

У суботу, 20 вересня, ужгородців та гостей міста запрошують  на власне фестивальну частину заходу, яка розпочнеться о 15.00 на площі Театральній та триватиме до 22.00. Фінальним акордом стане фаєр-шоу.

zakarpatpost.net