Клімкін заявив, що хоче допомогти угорцям Закарпаття. Чим? ВІДЕО

На своїй сторінці  у Фейсбуці Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що хоче допомогти закарпатським угорцям.

“Я завжди щиро хотів допомогти угорським громадянам українського походження, говорив з ними, і розумію, що їм потрібно дати відчути, що Україні вони не байдужі. Багато хто з наших угорських колег, на жаль, робить усе, щоб довести зворотнє. Більше України в кожен куточок Закарпаття!” – написав він.

Також він заявив, що йому й раніше було відомо про видачу угорських паспортів у Берегові.

Запис набрав багато коментарів і думки коментаторів розділилися. Утім більшість тих, хто відреагував, були мешканцями інших областей. А ось що написала закарпатка:

“Шановний Міністре. Я, як мешканка Закарпаття, хочу сказати, що ці паспорти видаються уже кілька років масово, відкрито, без обмежень. Про це знають всі. СБУ, прикордорнники тощо. Через кордон переїжджають дістаючи стопку паспіртов. Видавючи в консульстві, просять виходячи сховати їх в кишеню. Вам доведеться прийняти жостке рішенея і вирішити питання – як відрізати всіх «иноверцев с двумя паспортами» та їх «венгерское фсб». Інакше, вибачте, ніяк”.

Утім інший дописувач відповів інакше:

“Цікава думка міністра про причини отримання громадянства Угорщини цими людьми. Не через можливість отримання кращої освіти, роботи, медичної допомоги? Якщо б Україна була членом ЄС або такого ж економічного рівня, ніхто б їх не отримував”.

А що думаєте про це ви?

 

 

zakarpatpost.net

Я завжди щиро хотів допомогти угорським громадянам українського походження, говорив з ними, і розумію, що їм потрібно дати відчути, що Україні вони не байдужі. Багато хто з наших угорських колег, на жаль, робить усе, щоб довести зворотнє. Більше України в кожен куточок Закарпаття!

Publiée par Pavlo Klimkin sur Mercredi 19 septembre 2018