АНОНС. Як закарпатський кардіохірург зробив 7500 операцій на серці

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ розповів, чому Закарпаття з його унікальною природою є лідером за серцево-судинними захворюваннями в Україні

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Василя Лазоришинця багато хто знає на Закарпатті. Вихідець із Хустщини, починаючи свій шлях у медицину з простого лікаря, став відомим кардіохірургом, займав посаду Міністра охорони здоров’я, є академіком Медичної Академії наук України, очолює Інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Крім того, він завжди підтримує хворих закарпатців, ніколи не відмовить ні консультацією, ні допомогою.

Тож сьогодні у рубриці «Я#Успіх» газета «Неділя Закарпатські новини» познайомить вас із заслуженим лікарем України, доктором медичних наук і надзвичайно талановитим та успішним закарпатцем. Людиною, яку називають живою легендою  і серцем української медицини.

Мрія починається з дитинства

Василь Лазоришинець став лікарем не випадково, каже, що до мети впевнено крокував зі шкільної парти, рятувати людей йому хотілося десь із дев’ятого класу.

«Я народився і виріс у Сокирниці на Хустщині. Там отримав добру наукову підготовку. Закінчив школу з золотою медаллю. Дуже любив хімію. Постійно був учасником і переможцем предметних олімпіад з хімії. Шкільні знання мені в дорослому житті згодилися, особливо з хімії, – каже газеті «Неділя Закарпатські новини директор інституту серцево-судинної хірургії. – Тож коли вчився у дев’ятому класі, трапилась неприємна подія. Мій брат отримав травму, і я його транспортував у Хустську районну лікарню. Був уже вечір, і там негайно провели йому операцію. В операційній було світло, я спостерігав за всім дуже зацікавлено. Був зачарованим роботою людей у білих халатах. Це мені здавалося чимось дуже потаємним, цікавим, потрібним. Саме тоді я вирішив для себе, що стану хірургом. Хоча до того випадку гадав, що буду військовим».

Якого наймолодшого і найстаршого пацієнта оперував наш земляк? Скільки коштує операція на серці? Скільком людям допоміг Василь Лазоришинець?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 20 вересня.

zakarpatpost.net