Погода у Закарпатті на сьогодні, 25 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде хмарна холодна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +6, удень – +13 градусів.

Ясна погода буде триматися впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +4, удень – +12 градусів. Хмари, шо з’являться на небі вранці та протримаються майже увесь день, ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Воловці – +2 уночі і  +8 градусів удень. Похмурий ранок у Воловці повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Увечері йтиме дощ.

У Сваляві – +3 уночі і  +9 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +4, денна – +11 градусів. Похмура погода буде триматися у Тячеві весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +6, денна – +13.

Ввечері погода у Перечині проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +4, удень – +10 градусів. У Великому Березному майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +4, удень – +13. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +8 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Рахові буде уночі +1, вдень температура підніметься до +6 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дрібний дощ.

25 вересня вшановується пам’ять святого Автонома (Артамона), єпископа Італійського. Тваринне життя швидко замирає, осінь вступає у свої володіння. Наші пращури цього дня вивчали листя берези і дізнавались про майбутню весну: якщо вони жовтіють зверху – весна буде ранньою, а якщо знизу – пізньою.

Народні прикмети на 25 вересня

  1. Якщо людина народилася 25 вересня, то його талісманом є камінь александрит
  2. Якщо на Артемона хоча б зайця вб’єш, то згодом полювання буде дуже вдалою
  3. На деревах 25 вересня багато жовтого листя – буде рання осінь
  4. Дощ іде – буде довга зима
  5. Бур’яни ростуть високо – прикмета, що снігу багато випаде
  6. Вхід в нору крота знаходиться з північної сторони – зима теплою буде. Якщо нора перебуває з Півдня – чекай холодну зиму, зі Сходу – суху, із Заходу – сиру і сніжну.
  7. На дубі багато жолудів – прикмета, що буде тепла зима і родюче літо
  8. Грім гримить 25 вересня – осінь теплою буде

zakarpatpost.net