АНОНС. Що ж це коїться: в області страйкують, бо не роблять, а в Ужгороді – бо роблять

Вибори, гроші та самореклама підбурюють людей до акцій протесту

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Нещодавно на Тячівщині обурені закарпатці перекрили дорогу. Люди вимагали ремонту, оскільки суцільним бездоріжжям пересуватися набридло. За словами мешканців Усть-Чорної, «ремонтують» автошлях уже два роки, але він все одно нагадує танкодром, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Цікаво, що дехто висловлював припущення, що лісовози при цьому чомусь пропускали. І ще того ж дня закарпатці заблокували дві дороги – одну з них у Тячівському, іншу – у Рахівському районах.

Такі дії людей дуже не сподобалися керівнику краю. Геннадій Москаль на своєму сайті одразу ж відреагував… але не рішучими діями, а традиційно – гострим слівцем.

«В області необхідно покласти край невмотивованій «епідемії блокування автодоріг». Перекриття автодороги «Усть Чорна – Красна» на Тячівщині з вимогами негайного ремонту – це показова піар-акція так званих активістів, яка в принципі не може мати жодних наслідків», – заявив він.

Справді, в дечому він має рацію. Активістів на Закарпатті розвелося дуже багато, але про них ми поговоримо пізніше.

А тепер подумаємо, хто в основному руйнує дороги на Тячівщині та Рахівщині? Найгірший стан дорожніх артерій у області там, де найбільше вирізають лісу. Дороги ще з радянських часів розбивали і розбивають навантажені лісом машини. Неконтрольована вирубка, варварське знищення Карпат і є головною проблемою області, з якої витікає і бездоріжжя.

Цікаво, що приїдуть до нас дивитись туристи через 100 років, якщо лісу не залишиться зовсім? Від цього й надалі мілітимуть ріки, доведеться забути про гірськолижні витяги, бо зими дедалі стають менш сніжними, і надалі населення страждатиме від зсувів та паводків, а колодязі невпинно мілітимуть.

Невже такого майбутнього ми хочемо своїм дітям?

А чому в Усть-Чорній люди не пустили на лісосіку журналістів? Через що бастують в Ужгороді?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 27  вересня.

zakarpatpost.net