Прокуратура відкрила справу за отримання українцями подвійного громадянства, – Луценко

Луценко нагадав, що отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією

Генеральна прокуратура України зареєструвала кримінальне провадження за отримання українцями подвійного громадянства. Про це журналістам повідомив керівник ГПУ Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

“Відповідне провадження зареєстровано. СБУ веде слідство, ми ведемо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією. Якщо є докази про подвійне громадянство – це має каратися”, – заявив Луценко.

За його словами, люди з подвійним громадянством будуть позбавлені громадянства України.

“Двох громадянств бути не може. Пам’ятаєте справу екс-нардепа Андрія Артеменка, коли президент позбавив його українського громадянства. Якщо в ході слідства будуть встановлені випадки щодо інших осіб, дія буде такою же – позбавлення українського громадянства”, – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті викрили щонайменше 39 осіб з подвійним громадянством. В основному, зазначили в ДПСУ, це паспорти Угорщини.

Зазначимо, що минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів в Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

zakarpatpost.net