Site icon zakarpatpost.net

Що сказав Порошенко про угорські паспорти на Закарпатті

Президент Петро Порошенко вимагає поваги до суверенітету України так само, як Україна поважає суверенітет інших держав.

Про це він заявив у суботу, відповідаючи на питання про те, як можуе вплинути на українсько-угорські відносини “паспортний скандал”, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Моя позиція як президента: я буду захищати українських громадян, де б вони не були – на сході, на заході… Захищаючи наших громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги”, – сказав Порошенко.

Він також зазначив, що із заявою щодо видачі жителям Закарпаття угорських паспортів виступило Міністерство закордонних справ України, і підкреслив, що згоден “з кожною його буквою”.

Як повідомлялось, у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв’язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження у зв’язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області за статтею про державну зраду.

zakarpatpost.net

Exit mobile version