В Ужгороді ллється рікою чеське пиво, пригощають кнедликами та ковбасками. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні в Ужгороді вже другий день панує чеська атмосфера. Відомі нам кнедлики, соуси, великі кремзлики з капустою, ковбаски, хот-доги…. Саме такою гастрономічно розмаїтою бачать столицю Закарпаття чисельні гості.

Цікаво, що чи не вперше кулінарна частина обійшлася без бограча та шашликів.

Однак серед широкого асортименту страв вибрати до душі наїдки є з чого. Багато їжі приготовано на грилі, а також пиво ллється рікою. Саме для любителів хмільного напою, яким гордяться наші сусіди, в місті встановлено рекордну кількість біотуалетів – цілих два десятки, а крім них – також автономні рукомийники, обладнані серветками.

Загалом на площі Народній людно, галасно та весело.

Присутніх розважають шарманщик, живі скульптури, аніматори, карикатуристи, ходуни, біля яких збираються любителі пофотографуватися, лунає музика, можна придбати багато сувенірної продукції.

Свято триватиме три дні і на ужгородців чекає ще багато вражаючих сюрпризів.

За словами організаторів, чеські дні на Закарпатті – це не лише розважальний івент, але й комунікаційна платформа для місцевого бізнесу та чеських компаній, які мають бажання розвивати взаємну співпрацю.

До речі, аналогічні фестивалі проводитимуться лише в трьох містах світу – Празі, Брюсселі та Ужгороді.

Нагадаємо, що Закарпаття свого часу входило до складу Чехословаччини і так багато для нашого краю як чехи не зробила жодна влада.

zakarpatpost.net