В Ужгороді пройшла акція проти знущань над тваринами та їхнього вбивства для наживи

Сотні тисяч тварин помирають у муках, аби стати чиєюсь шубою і мільярди, щоб  потрапити на чиюсь тарілку. Це добре розуміють свідомі українці, які сьогодні майже в усіх обласних центрах держави провели акцію на захист братів наших менших.

Хоча є багато країн, які живуть без використання м’яса тварин у їжу та не одягають шкіряні й хутряні вироби і це – одні з найбільших у світі, в Україні тварини практично поза законом. Над ними знущаються, їх вбивають навіть задля розваг. Винних при цьому майже ніколи не карають.

Згадаймо убивць рисі на Рахівщині, вбивць ведмедя та косулі там же, обезголовлених собак, проткнутих на металеві кілки котів в Ужгороді, отруєних чотирилапих у різних райцентрах області.

Сумна статистика і невтішні прогнози.

А скількох новонароджених цуценят та кошенят топлять закарпатці в наших річках, відбираючи в них шанс на життя, скількох домашніх улюбленців викидають на вулиці, коли вони їм набридають!

Тож сьогодні свідомі ужгоородці вийшли під стіни ОДА, зібралися на площі Народній із плакатами, аби озвучити те, про що не можуть сказати нещасні тварини.

Учасників зібралося близько сотні, серед них і матері з дітьми. Більшість прийшли з собаками.

Був між ними і мукачівський хаскі Майк на інвалідному візку зі своєю господинею Тамарою, були й зоозахисники, і, що тішить найбільше, чимало людей, які виступають не лише на захист тварин, але й за здорове харчування – вегетаріанці, венани та сироїди.

Тож добре, що закарпатці активно підтримали всеукраїнський марш за права тварин.

zakarpatpost.net