Бути чи не бути ремонту набережної Незалежності в Ужгороді: про що говорили на прес-конференції?

Про засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради, яке провели напередодні, 2 жовтня, напрацьований із фахівцями додаток до проекту капітального ремонту набережної Незалежності в Ужгороді розповіли сьогодні на прес-конференції в міській раді.

Ось що повідомила про це Ужгородська міська рада:

“Ужгородський міський голова Богдан Андріїв повідомив, що на містобудівній раді розглянули пропозиції та зауваження громадськості, по кожному пункту завдання на проектування погодили коригування, внесли зміни до проекту завдання на капремонт, календарного графіку виконання робіт. Сьогодні документ підписали директор департаменту міського господарства, головний архітектор міста та керівник підрядної організації.

Богдан Євстафійович наголосив: «Я мав уранці розмову з представниками громадськості. Уся інформація щодо капітального ремонту набережної Незалежності, а також копії документів (і власне проекту, і додатку до нього) оприлюднені на офіційному сайті Ужгородської міської ради, є всі необхідні погодження. Наразі немає жодних перепон для реалізації проекту.

Підрядник готовий взяти на роботу представника громадськості, який матиме необхідний фаховий рівень, він зможе контролювати кожен етап виконання робіт. Як тільки виникатимуть якісь питання у процесі робіт – будемо одразу обговорювати їх та спільно приймати рішення. Так само ми готові за «круглим столом» обговорити, якими мають бути лавиці, урни, світильники тощо.

Ще раз наголошую: не йдеться про видалення жодного дерева, стару дрібну чеську бруківку закріпимо, виявлену на проїжджій частину бруківку будемо вивчати, але мусимо з’ясувати і в яких роках її виклали, якої вона якості, і на якій площі від усієї набережної викладена, а для цього маємо розпочати роботи на проїжджій частині. Не можна втрачати час, бо почався осінньо-зимовий період, коли погода не особливо сприяє проведенню робіт».

Також Богдан Андріїв повідомив, що міська рада готова розробити програму, виділити фінансування, залучити громадських активістів, щоб спільно працювати для включення району Малий Галагов до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Головний архітектор міста Олег Боршовський детально розповів про вчорашнє засідання містобудівної ради, неодноразово в ході прес-конференції наголошував, що узгоджений додаток є невід’ємною частиною проекту капітального ремонту набережної. Усі роботи проводитимуть поетапно, з фотофіксацією, з постійним звітуванням. До пішохідної (тротуарної) частини перейдуть тільки після робіт на проїжджій частині і остаточного коригування всіх нюансів.

Керівник товариства «КБК» Ігор Петрик зазначив, що зараз потрібно проводити холодне фрезерування (зняття) асфальту з проїжджої частини. За його словами, ці роботи ніяк не стосуватимуться лип, а в активістів зауваження, в основному, були щодо пішохідної зони. «Ми також проводимо додаткові вишукувальні роботи, будемо по метру знімати плитку, щоб бачити, що під нею. Тому інформую громадськість – подекуди зніматимемо по метру плитки, але це не демонтаж», – наголосив Ігор Петрик.

Підсумовуючи зустріч, міський голова підкреслив: вже враховано всі пропозиції активістів і фахівців щодо змін до проекту. Підрядник несе повну юридичну відповідальність за якість робіт, вартість матеріалів. Міська влада відкрита до діалогу, подальших узгоджень”, – йдеться у повідомленні

zakarpatpost.net