Погода у Закарпатті на сьогодні, 3 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна осіння погода, місцями – дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +5, удень – +14 градусів.

Нині майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +5, удень – +13 градусів. Хмарна погода протримається увесь день. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

У Воловці – +2 уночі і  +7 градусів удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Дощ ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться з меншою силою, поступово набираючи її ввечері.

У Сваляві – +4 уночі і  +11 градусів удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі очікується дрібний дощ, який до ранку закінчиться. Ввечері він може піти знову.

У Тячеві нічна температура становитиме +6, денна – +12 градусів. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ закінчиться ще до світанку. Вранці та вдень опадів не очікується, а ввечері вони розпочнуться знову, щоправда менш сильніші.

У Перечині – нічна температура становитиме +5, денна – +14.

У Перечині на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +4, удень – +11 градусів. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +4, удень – +15. Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +9 градусів. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. Починаючи з середини дня йтиме дрібний дощ, який до вечора стане ще сильнішим.

У Рахові – уночі  +1, вдень – +9 градусів.

Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

3 жовтня відзначається день святого Євстафія Плакиди. У народі його ще називали Астафій Вітряк або вітри Астафія. День, як правило, бував вітряний, і за вітром визначали погоду: якщо північний – близько холоднеча; південний – до тепла; західний – до скорих дощів, а східний – до ясної погоди.

Народні прикмети на 3 жовтня

  1. Вітер північний 3 жовтня – скоро настануть холоди, а якщо вітер дме з південного боку, то попереду буде багато теплих днів. Західний вітер віщує мокру погоду й опади, а північно – східний-сильні зливи.
  2. Павутина 3 жовтня літає і туман стоїть – осінь буде теплою, а зима настане нескоро
  3. Багато шишок на нижніх гілках ялини – чекай ранніх морозів. Якщо шишок більше вгорі, то, згідно з прикметами, холодним буде кінець зими.
  4. Якщо людина народилася 3 жовтня, то його талісманом є нефрит

zakarpatpost.net