Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Цьогорічна осінь виявилася досить дивною. Сьогодні в Перечині випав сніг. Місцями насипало до до 10 сантиметрів… там, де він упав із даху.

Проте сніг уже тане. Скоріше він схожий на дощ із градом. Такий же пройшов у Перечині всередині вересня.

На Ужгороді з боку Словаччини та Перечина теж насунулися чорні хмари. Пройшов рясний дощ і гриміло. Небо було дуже темним, зараз розвиднілось. Град також випав у Хусті.

Нагадаємо, що на горі Піп Іван уже кілька днів як випав сніг, у мережі були оприлюднені унікальні фото. А от у Боздоському парку в Ужгороді цвіте ожина.

Отець Йов, що жив у закарпатському монастирі, лікував молитвами та часто передбачав майбутнє, і його пророцтва завжди збувалися, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

На Закарпатті були монахи, що молитвами творили дива. Їхні слова доносилися до Бога і прохання збувалися. Одним з таких був преподобний Йов.

Народився Іван Кундря, а саме так звали його в світському житті, 18 травня  1902 року в селі Іза Хустського району. Родина була багатодітною. Він мав п’ятьох братів та трьох сестер.

Батьки Георгій та Анна виховували дітей у любові до інших та до Бога, вчили молитися, бути чуйними та справедливими людьми.

Ужгородцям презентували нові види спорту. На сьогоднішній захід приїхав співорганізатор фестивалю – відомий український шоумен і телеведучий Олександр Педан.

Про це інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

«Хочу подякувати всім ужгородським школам, які сьогодні тут, що знайшли час, не полінувалися – значить, ви вже найкращі! З деякими з вас ми зіграємо разом в одній команді – у флорбол, наприклад», – звернувся до школярів Олександр Педан.
Також телеведучий від імені учнів подякував керівництву Ужгорода за спорядження, яке вже є у міських школах, адже для створення належних умов для викладання новітніх модулів на уроках фізкультури, на придбання необхідного спортивного інвентарю з міського бюджету виділено 100 тис. грн.

Про засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради, яке провели напередодні, 2 жовтня, напрацьований із фахівцями додаток до проекту капітального ремонту набережної Незалежності в Ужгороді розповіли сьогодні на прес-конференції в міській раді.

Ось що повідомила про це Ужгородська міська рада:

“Ужгородський міський голова Богдан Андріїв повідомив, що на містобудівній раді розглянули пропозиції та зауваження громадськості, по кожному пункту завдання на проектування погодили коригування, внесли зміни до проекту завдання на капремонт, календарного графіку виконання робіт. Сьогодні документ підписали директор департаменту міського господарства, головний архітектор міста та керівник підрядної організації.

Ужгородська міська рада повідомила, що напередодні відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради, де розглянули проект завдання на проектування капітального ремонту набережної Незалежності, який подала громадська організація «Інститут міста Ужгорода».

Отже, у дописі йдеться:

«У засіданні взяли участь архітектори Петро Сарваш, Олександра Вдовіна, Олександр Шеба, Ігор Броді, Василь Гецко, Олена Стричик, Олег Боршовський, Владислав Ганзел, голова обласної організації Спілки художників України Борис Кузьма, голова Закарпатського РВ УСПП Олексій Кіндрат, начальник департаменту міського господарства Володимир Бабидорич, начальник відділу охорони культурної спадщини при департаменті культури ОДА Томаш Сопко. Були також присутні заступник начальника управління містобудування та архітектури Валентина Квіт та директор підрядної організації «КБК» Ігор Петрик.

Які таємниці від нас досі приховує столиця Закарпаття? Яка з гіпотез про його назву є найбільш правдивою? Ким раніше була заселена Ужанська долина? Скільки насправді Ужгороду років?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з доктором історичних наук, професором Романом Офіцинським, який працює завідувачем кафедри історії України Ужгородського національного університету. Це – відомий вчений, автор понад двохсот праць, під його керівництвом успішно захистилися сім кандидатів наук. Удостоєний наукової премії імені Михайла Лучкая ‒ за краєзнавчі книжки «Народні перекази Закарпаття» та «Екскурсії Ужгородом».

Історія з Морганом почалася не дуже добре, але зараз його полюбили навіть сусіди

Рубрика «Природа» у газеті «Неділя Закарпатські новини» викликала великий інтерес серед закарпатців. Читачі просто завалили нас листами та фотографіями своїх домашніх улюбленців. Нам надсилають багато цікавих історій про тварин і однією з них поділилася наша постійна читачка Лариса Ковач із Ужгорода.

Два роки тому хтось підкинув нам у під’їзд кошенятко. Мій син завжди мріяв про чотирилапого друга, та й я сама з дитинства обожнювала тварин, тож, коли глянула на маленьке пухнасте диво, у мене стиснулося серце: яким же треба бути жорстоким, щоб залишити на голодну смерть таку милу беззахисну істоту. Без вагань я забрала кошенятко додому.

Не було меж радості Романа. Він цілував свого нового улюбленця, возив на машинці, пищав від щастя. Син одразу ж придумав йому кличку – назвав кошеня Морганом.

2 жовтня у Берегівському районі чоловік скоїв самогубство.

Поліцейські о 14:37 отримали повідомлення від фельдшера села Вари, який розповів про те, що селянин наклав на себе руки, пише pmg.ua.

Відомо, що чоловіку було 54 роки. Він проживав у селі Вари. Чоловік застрелився на власному подвір’ї із рушниці – вистрелив собі у голову. Дозвіл на рушницю у закарпатця був.

zakarpatpost.net