Майстер-класи, воркшопи та дегустації: в Ужгороді проходить інвестиційний форум

Понад півтори сотні фахівців зібрав інвестиційний форум «Закарпаття – бізнес в центрі Європи»

У середу, 10 жовтня, в Ужгороді в культурно-історичному центрі «Совине гніздо» розпочав роботу IV міжнародний інвестиційний форум «Закарпаття – бізнес в центрі Європи». Цього року до масштабного івенту долучилися понад півтори сотні фахівців.
На відкриття Форуму завітали керівництво області, міста Ужгород, парламентарі, дипломати з сусідніх країн ЄС, представники бізнесових кіл, керівники виноробних підприємств краю. Саме виноробна галузь, її проблеми та перспективи, є головною темою порядку денного цьогорічного заходу.

– Упевнений, що сьогоднішня подія стане поштовхом для покращень не лише у сфері виноробства, але й загалом в економічному кліматі Закарпаття, – наголосив під час відкриття Форуму перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран. – Наша область має право на свою частку як на внутрішньому виноробному ринку, так і на європейському, адже славиться давніми традиціями і потужним досвідом у виробництві та популяризації сонячного напою.

У рамках проведення форуму поруч із дискусіями відбуваються тематичні майстер-класи, воркшопи та дегустації від кращих виноробів краю. Останні разом із сироварами розмістили свої локації на верхньому майданчику «Совиного гнізда». Також спектр своїх послуг презентують банківські установи, а консультації проводять експерти Центру підтримки підприємництва.

– Форум стане платформою для спілкування закарпатських виноробів із законотворцями і тими структурами, які розробляють піднормативну базу для законодавчого сприяння тому, щоб наші консульські служби почали на офіційних прийомах замість італійського і французького вина пити закарпатські вина, – наголосив директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Денис Ман.

Дискутуватимуть і обмінюватимуться досвідом учасники заходу під час реалізації панельних дискусій на теми: «Законодавчі можливості: вирішення актуальних питань виноробної галузі», «Вино та винні дегустації: як правильно сформувати туристичний продукт на прикладі Закарпатської області», «Міжнародний досвід у виноробстві та продажах: практичні кейси».

Окрім виноробної тематики активно обговорюються інвестиційні проекти, які презентують на Форумі райони Закарпатської області. Так, запропоновано до вивчення та подальшого впровадження будівництво термальних, оздоровчих, розважальних та спортивних комплексів, гірськолижних центрів. Виноградівщина розробила проект, який передбачає вирощування хурми та столових сортів винограду, а Мукачівщина представила проект протиаварійних та реставраційних робіт у замку «Сент-Міклош».
Форум, що став доброю традицією ділового Закарпаття, триватиме увесь день, продовжить плідну співпрацю бізнесу різних регіонів та дасть початок новим проектам розвитку інвестиційно привабливих галузей.

zakarpatpost.net