У СБУ розповіли, що буде з закарпатськими депутатами та чиновниками, у яких виявили по два паспорти

Якщо виявиться, що закарпатські чиновники, крім українського, мають також угорське громадянство, то СБУ може позбавити їх доступу до державної таємниці.

Служба безпеки України не може притягнути до відповідальності державних службовців та чиновників з подвійним громадянством, пише УНІАН.

Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська, коментуючи інформацію з сайту “Миротворець” про те, що понад 300 держслужбовців і чиновників у Закарпатській області мають угорські паспорти.

На уточнювальне зауваження, що мова йде не про пересічних громадян, а державних службовців, речниця СБУ зазначила: “Ми в межах своєї компетенції можемо їх позбавити доступу до держтаємниці, якщо вони є її носіями. Все”. Разом з тим Гітлянська додала, що СБУ здійснить перевірку цих посадовців на предмет доступу до державної таємниці.

Відповідаючи на запитання, чи вживатиме Служба безпеки заходів з приводу подвійного громадянства цих чиновників, вона сказала: “А у нас є в законодавстві відповідальність за подвійне громадянство?”.

Із повним переліком прізвищ бази “Миротиворця” можна ознайомитися за посиланням.

Перевірте, чи ваш депутат є у списку!

zakarpatpost.net