Молодики вкраденою битою трощили все на своєму шляху та грабували інших

Хотіли безкоштовно заправити машину та поповнити запас цигарок

Подія трапилася в листопаді минулого року на Берегівщині. Двоє п’яних молодиків роз’їжджали на автомобілі одного з них посеред ночі, шукаючи пригод. Хлопцям, очевидно, хотілося гострих вражень та яскравих емоцій, адже у стані сп’яніння вони стали хоробрішими і зовсім забули про мораль, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож у селі Яноші вони на заправці поцупили бейсбольну биту. На той час було близько 22 годин. Утім хлопці не поїхали з нею грати в бейсбол, аби вгамувати приплив енергії, а вдалися до ряду злочинів.

Майже о 1 годині ночі тією ж битою вони поламали дві камери зовнішнього відеоспостереження, закріплених на паркані місцевого мешканця. А згодом подалися в село Косонь, де також навідалися на заправку. У машині закінчувався бензин, але грошей у хлопців не було, усі заощадження вони витратили на алкоголь. Тож вони вирішили заправитись силою, безкоштовно…

«Разом із товаришем того дня ми поїхали відпочивати в Мукачево. Там пили пиво та спирт, – розповів під час судового засідання один із молодиків. –  Коли повертались назад до Берегова, у нас майже закінчився бензин, і тому ми заїхали на автозаправку, де викрали бейсбольну биту. Далі заїхали в Берегово до знайомого, із яким у мого друга були напружені стосунки.  За його пропозицією я розбив дві камери зовнішнього спостереження, закріплених на паркані будинку. Потім вирушили у с. Косонь, де хотіли заправити машину. Проте коштів ми не мали, тому просили працівника заправки заправити нас авансом, гроші обіцяли привезти потім, залишивши йому у якості завдатку паспорт. Однак на цю пропозицію він не погодився, і мій напарник вихопив у оператора pin-pad, який був приєднаний до терміналу. Ми розлютилися і разом вирвали його. Згодом я битою розбив склопакет на вітрині та забрав сім пачок сигарет, після чого ми сіли в автомобіль і поїхали».

У скоєному хлопці щиро каялися і добре розуміли, що накоїли. Однак відповідати за свої дії все одно довелося. Суд засудив їх до 4 років позбавлення волі.

Анна ЗУСКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net