Сійярто звинуватив Порошенка у кампанії ненависті

Твердження про те, що українська держава не причетна до сайту “Миротворець”, який опублікував список закарпатських чиновників з угорськими паспортами, є неправдивим.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише прес-служба уряду, повідомляє Європейська  правда.

“Це брехня, що українська держава не має нічого спільного з веб-сайтом, на якому перераховані підозрювані з українсько-угорським громадянством”, – сказав він.

Міністр пояснив, що в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел – їх можна отримати виключно від спецслужб або урядових джерел.

“Крім того, один з директорів НУО, який керував екстремістським веб-сайтом, працював в українській спецслужбі”, – додав міністр.

“Миротворець” опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. У списку ці люди з’явилися через те, що “присягнули на вірність Угорщині”, перебуваючи на державній службі та в органах місцевого самоврядування.

В базі раніше опинився і сам Сійярто. Він вважає, що за цим стоїть президент України Петро Порошенко. На думку міністра, Порошенко дав згоду на “кампанію ненависті”, намагаючись підвищити свою популярність перед виборами.

Напередодні Будапешт викликав “на килим” посла України через угорський список “Миротворця”. Нещодавно між Україною та Угорщиною виник паспортний скандал, в результаті якого країни обмінялися видвореннями дипломатів.

zakarpatpost.net