На Закарпатті взялися за облаштування туристичних стоянок для автомобілів

Новий інфраструктурний проект із облаштування туристичних автостоянок планують реалізувати в 2019 році на Закарпатті.

Про це розповіла начальник управління туризму і курортів Закарпатської ОДА Любов Когуч в інтерв’ю Zruchno.Travel.

“Помітно, що з поліпшенням якості доріг кількість туристів також збільшується. Наступний етап – це реалізація нового інфраструктурного проекту в 2019 році. Його головна мета – допомогти мандрівникам краще орієнтуватися під час подорожі. Треба буде облаштувати туристичні стоянки для автомобілів на дорогах, щоб подорожуючі могли відпочити, а також встановити нові дорожні покажчики для навігації”, – повідомила Когуч.

Крім того, за її словами, в області проводиться постійна робота з поліпшення пішохідних маршрутів.

“Для активних туристів в межах обласного бюджету ми робимо маркування пішохідних маршрутів по горах. Щорічно маркуємо приблизно 60-100 кілометрів, намагаємося робити це в різних районах, щоб охопити локації по всій області”, – поінформувала начальник управління туризму і курортів Закарпатської ОДА.

Когуч також уточнила, що цьогоріч кількість туристів збільшилася приблизно на 8%.

“У цьому сезоні в нас спостерігалося збільшення потоку туристів. Спираючись на інформацію, отриману від наших суб’єктів туристичного бізнесу, бачимо, що кількість відвідувачів кожного сезону збільшується до восьми відсотків, при цьому ще якась кількість туристів відпочиває в сільських садибах, тому нам важко побачити повну картину”, – додала чиновниця.

zakarpatpost.net