Супер-продажі і одні з найбільш крутих знижок у світі: що принесе нам Чорна п’ятниця

Всесвітній день грандіозних знижок “Чорна п’ятниця” в 2018 році пройде 23 листопада. І наші співвітчизники вже нарівні з жителями західних країн готові взяти участь в активному “чорноп’ятничному” шопінг – за покупками в цей день відправляться 30% українців. Це на 18,58% більше, ніж роком раніше, свідчать результати дослідження, проведеного знижковою платформою Picodi.

Всього ж про традиції Black Friday чули 88% українців, хоча вітчизняні магазини почали масово підтримувати подія тільки з 2014 року, пише Сегодня.

2-chornaya-pyatnica-v-ukraine

Причому знижки в Україні в 2018 році обіцяють бути одними з найбільш суттєвих у світі. Заощадити на покупках в цей день можна в середньому 5700 гривень, підрахували експерти.

“Найбільшу вигоду від “Чорної п’ятниці” по світу отримають американці, канадці і українці – реальні знижки досягнуто 66-68%”, – відзначають в Picodi.

1538648153.2202

В цілому по світу протягом останніх 5 років інтерес до “Чорної п’ятниці” виріс більш ніж вдвічі. Щороку практично у всіх країнах знижкове безумство призводить до чергових рекордів оборотів і прибутку. Хіба що в країнах західної півкулі, куди тренди з США доходять раніше Європи, відзначається помірне зростання інтересу до спеціальних пропозицій на “Чорну п’ятницю”.

Скільки і на що витратять українці в “Чорну п’ятницю”

Українці планують витратити на розпродажі в середньому 2 975 грн, тобто близько 113 доларів США. І в доларовому еквіваленті це поки менше, ніж поляки і білоруси, які збираються “прогуляти” по 175 і 150 доларів відповідно. Втім, показник України далеко не найгірший – в Туреччині та Казахстані готові витрачати лише по 97 і 64 долари відповідно.

“У Чорну п’ятницю найбільшу кількість грошей готові витратити жителі Північної Америки і Європи, а покупки на відносно невеликі суми планують жителі азіатських країн, як, наприклад, Пакистан, Малайзія і Філіппіни”, – відзначають аналітики.

4-skolko-deneg-potratyat-vo-vremya-chernoy-pyatnicy

При цьому більшість покупців (68,62%) виявилися досить завзятими і вирішили здійснювати покупки і в онлайні, і в офлайн-режимі. На пошуки вигідних пропозицій в інтернет відправиться 17,65% опитаних, а 13,73% вирішило віддати перевагу традиційним торговельним центрам.

“Щороку в світовій пресі з’являються репортажі про натовпи людей в маркетах електроніки. Однак, як показали результати опитування, мисливців за знижками в більшій мірі цікавить одяг, ніж електроніка. Техніка виявилася тільки на другому місці серед опитаних. А найменшим інтересом користуються книги, спортивні товари і нижня білизна”, – йдеться в результатах дослідження.

5-chto-polzuyetsya-naibolshim-sprosom-v-chernuyu-pyatnicu

Очікування бізнесу від Black Friday

“Чорна п’ятниця” традиційно роздуває показники продажів. У кожній з 55 проаналізованих країн кількість транзакцій в інтернеті під час Black Friday значно зростала в порівнянні зі звичайним днем.

Наприклад, жителі США в “Чорну п’ятницю” здійснюють на 2103% онлайн-покупок більше, ніж зазвичай. Активність інтернет-покупців з Польщі була на 692% вище, ніж у звичайний день в році, а в Білорусі – на 2279%. Але в жодній іншій країні не було відзначено такого великого інтересу до “чорноп’ятничних” розпродажів, як у Пакистані, де активність інтернет-покупців була на 11 525% вищою, ніж звичайного дня в році.

В Україні зростання продажів у “Чорну п’ятницю” -2018 прогнозується на рівні 1303%.

3-na-skolko-vyrastayut-prodazhi-v-chernuyu-pyatnicu

zakarpatpost.net