Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Дивний інцидент трапився на початку цього року на Мукачівщині, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як повідомила поліція, 16 січня до чергової частини надійшло повідомлення від фельдшера села Зубівка, який повідомив, що констатував смерть місцевого мешканця. Медик зазначив при цьому, що ознак насильницької смерті тіло не має.

Слідчо-оперативна група на місці події підтвердила висновок лікаря. Лише після проведення судово-медичної експертизи вдалося встановили, що, попри відсутні видимі травми, 62-річний чоловік помер від удару по голові.

Тож що відбувалося того фатального дня?

Виявляється, до чоловіка в гості приходила сусідка. Він на той час був п’яним, і йому захотілося близькості з нею. Чоловік почав домагатися жінки, насильно зриваючи з неї одяг. Та 50-річна сусідка навідріз відмовлялася від інтиму. Вона всіляко пручалася і намагалася вирватись від нього. Але чоловік ігнорував її відмову і вперто наполягав на своєму. Аби вона не робила опору, почав її бити, нанісши ногою удар в ділянку бедра.

Дощ лив цілу ніч. Краплі вибивали свої мелодії, наче попередження: гір вам сьогодні не побачити. Ранкова есемеска «вбила» останні надії побачити Лумшори. Залишалося одне: чекати в готелі обідньої пори, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Хтось повідомив, що приїхав словацький актор Петер Чижмар зі своєю мамою. Як знак з-за хмар визирнуло сонечко – і на порозі готелю з’явилась тендітна маленька жіноча постать з усмішкою літа. Простягнула кожному руку і назвалася просто – Рита. А Петер попросив, щоб ми склали товариство його мамі під час підготовки до вистави. Тоді ще ніхто навіть не здогадувався, що нас чекає найсвітліший день на фестивалі «Монологи над Ужем» (хоч кожен день цього фестивалю закарбувався в пам’яті).

Попри заборону пропагування тютюнопаління, понад 60% молоді в Україні щоденно помічають рекламу сигарет.

Такі дані оприлюднила ініціатива U-Report за підтримки UNICEF, пише УП.Життя.

Опитування провели на початку вересня за допомогою смс, Facebook, Telegram та інших мультимедійних каналів. У ньому взяли участь понад 12 тисяч осіб віком 14–34 роки.

За результатами опитування, 60,4% молоді бачили рекламу сигарет. Серед них більшість відповіли, що спостерігають її в кіосках – 56,8%, супермаркетах (біля каси) – 48,9% та в Інтернеті – 25,5%“, – розповідає Світозар Ніцполь, координатор опитувань та аналітики проекту U-Report Україна.

Водій “під шафе” на іномарці збив насмерть пішохода, потім вилетів у кювет і врізався в огорожу.Напередодні, 14 жовтня,  до чергової частини Дубівського відділення поліції надійшло повідомлення від лікаря швидкої допомоги про те, що в селі Нересниця Тячівського району, неподалік місцевої АЗС, сталася ДТП з потерпілими, повідомляє поліція Закарпаття.

Прибувши на місце пригоди, слідчо-оперативна група поліції Дубового встановила, що автомобіль марки «Оpеl Аstrа» іноземної реєстрації, за кермом якого перебував 22-річний житель села Вільхівці Тячівського району, виїхав на зустрічну смугу руху та допустив наїзд на пішохода – 40-річного жителя Вільхівців. Далі автомобіль з’їхав у кювет і зіткнувся з парканом.

У Виноградові раніше судимий за майнові злочини молодий чоловік пограбував випадкового знайомого. Поліція оперативно затримала грабіжника, за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Учора, 14 жовтня, ввечері до чергової частини Виноградівського відділення поліції звернувся 55-річний житель Виноградова, який повідомив про скоєний щодо нього злочин, повідомляє поліція Закарпаття.

Того дня, близько 17-ї години, потерпілий познайомився на вулиці з незнайомим молодим чоловіком, якого пригостив алкоголем. Однак незнайомець після спільного розпивання спиртних напоїв побив старшого чоловіка й відібрав від нього гроші та два мобільні телефони.  Після чого зник з місця події.

Психологи довели, що потреба любові, належності, тобто відчуття необхідності іншому — це одна із базових людських потреб.

Задоволення цієї потреби є необхідною умовою для гармонійного розвитку дитини.

У роки дитинства, до 6–7 років, дуже швидко та стрімко розвивається головний мозок дитини, насамперед формуються нейронні з’єднання. На думку вчених, поведінка людини на 95 % визначається підсвідомістю. Чому важливо це розуміти?

Мозок людини відповідає практично за все, що ми робимо. Дитина, яка у перші роки життя отримувала недостатньо турботи, у майбутньому матиме мало розвинені структури, що відповідають за емоції. Тому зв’язок між характером дорослої людини та розвитком її мозку у дитинстві цілком очевидний. Які саме риси свідчать про те, що людина у дитинстві не отримала достатньо любові?

Вчора, 14 жовтня на станції «Сколе» незадоволені пасажири перекрили залізничну колію та заблокували рух електропоїзда «Мукачево-Львів».

Пасажири протестували проти малої кількості вагонів електропоїзда, – повідомляє skole-today.

Учора, 14-го жовтня, приблизно о 22:00 годині в Ужгороді на проспекті Свободи сталась автомобільна пригода за участі трьох транспортних засобів, повідомили журналісти місцевого новинного сайту KorzoNews.

Аварія сталася прямо перед світлофором на перехресті з вулицею Капушанською. Білий автомобіль «Renault» зупинився перед пішохідним переходом, за ним «Хюндай», а ось керманич «Audi» відреагувати не встиг та спричинив зіткнення із автівкою «Хюндай», котрий вже по інерції вдарився у «Renault».

У Міжгір’ї на грунті ревнощів чоловік забив до смерті свого знайомого. Поліція розпочала розслідування за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками. Фігурант справи затриманий, повідомляє поліція Закарпаття.

Учора, 14 жовтня, ввечері в Міжгірське відділення поліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них доставлено у непритомному стані людину, яка померла під час надання їй медичної допомоги.

Потерпілим виявився 44-річний жителя Міжгір’я. На його тілі були виявлені численні тілесні ушкодження, що свідчило про насильницьку смерть людини. А невдовзі правоохоронці встановили обставини загибелі чоловіка.

Незважаючи на те, що вже середина осені, Ужгород все ще цвіте і пахне. Зокрема, як раніше писав zakarpatpost.net, на вулиці Тихого вдруге цвітуть рожеві каштани.

А у Боздоському парку на ділянці від підвісного до двох мостів масово цвітуть валаамські троянди. Їх близько сотні.

Ці дивовижні квіти називають ще або Галлика Спленденс. Фактично вони є гібридом шипшини та чайної троянди, про що свідчать маленькі бутони.

Назву рослина отримала від монастиря з острова Валаам.

В Ужгороді падуть дорожні знаки. Ні, не від того, що в них врізаються п’яні водії, а просто так.

Скоріш за все, стовпи, до яких їх прикріплено, виготовлено з неякісного матеріалу і він швидко піддається корозії.

Журналіст zakarpatpost.net натрапив на такий, що лежав на землі, як мертвий поліцейський, на площі Пушкіна, біля Національного банку.

Видно, що стовп перегнив. Адже всьому приходить свій час.
Але це не перший випадок, коли металеві труби не витримують випробування роками, тим більше, що знаки замінюють дуже рідко.

zakarpatpost.net