Закарпатский стиліст розповів, чому у блондинок мертве волосся

Бути гарними хочеться всім, а найбільше – жінкам. Аби сподобатися чоловікам, багато хто вдається до різних хитрощів. А дехто справді змінюється – як внутрішньо, так і зовнішньо – починає більше доглядати за шкірою, волоссям, змінює гардероб, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Мистецтво перетворення – річ тонка. Але цікава. І найбільше про те, як змінити жінку, зробити її більш вродливою, підкреслити її вроджену красу і приховати недоліки, знає стиліст-візажист із Ужгорода Юрій Абросімов, людина з більш ніж 35-річним стажем, справжній майстер, педагог і просто цікава особистість.

– Які зараз зачіски найбільше подобаються закарпаткам? Яка мода на кольори волосся?

– Звісно, мода на зачіски була, є і буде. Й вона завжди змінюється. Але жінкам ще й потрібно враховувати те, що їм пасує, яка в них форма обличчя, густина, фактура волосся, вік, габарити. У всьому слід дотримуватися пропорцій. Ну і про модні тенденції також потрібно пам’ятати. Що стосується кольорів, тут так само. Всі знають про моду на омбре – горизонтальне зафарбовування волосся з переходом від темного до світлого відтінків, мелірування, каліфорнійське мелірування, балаяж (коли висвітлюються окремі пасма для створення красивого колірного контрасту) та багато іншого. Часто доводиться жінкам пояснювати, що в них тонке волосся, його бажано не вибілювати, бо почне обламуватися. Або коли в клієнток дуже багато жовтого пігменту і при відбілюванні волосся жовтіє, а вони просять холодний блонд. Але ж для цього необхідно нейтралізувати жовтий колір. Відповідно, якщо волосся жовте, потрібно використовувати тонуючі засоби синього кольору, що нейтралізує жовтизну. Цікаво, що молекули цих засобів не проникають глибоко в волосся і змиваються за три-чотири миття, а в когось – ще раніше. Аби ж підтримувати колір, необхідно запастися тонуючими бальзамами і користуватися ними постійно. Тобто тепер найчастіше всі хочуть вибілити кінчики волосся.

Я своїм клієнткам завжди розповідаю, що вибілене волосся – спалене. Є зараз безліч засобів, які додаються до фарб, вони ніби з’єднують розірвані молекули білку, це все не так. Якщо волосся спалили – відновити його не можна нічим. Зверху його можна замаскувати різними полімерами, силіконами, але як тільки вони вимиваються, ефект стає очевидним.

Що таке взагалі процес вибілювання волосся? У фарбі є луг, який розм’якшує лусочки на волосинці, вони відкривають доступ для окислювача. У перекисі водню багато кисню, він проникає всередину волосинки, спалює пігмент меланін. Якщо волосся після фарбування не затонувати, туди заходять солі, метали, які є у воді, шкірне сало – і волосся набуває брудного вигляду. Тобто після відбілювання порожні місця треба заповнити. Якщо фарбувати у інші кольори, так само меланін спалюється і на його місце вводиться молекула фарби. Простими словами – коли меланін руйнується, відбувається вибух. Це – все одно, що взяти пластикову пляшку, насипати в неї соди, налити оцту і закрити. Починається реакція окислення, а якщо кисню немає куди виходити, пляшку розірве. Так само трубочка волосинки розривається. На місці розриву потім волосинка обламується. Тому блондинки дуже часто можуть помітити, як у них відпадає волосся на певній довжині.

-А якщо волосся коротке, чи можна якісь цікаві зачіски зробити?

-Звичайно, але повинна працювати фантазія майстра. Тепер в Інтернеті можна знайти багато підказок. Придумати щось зовсім не складно. Головне – аби зачіска людині личила, адже не завжди те, що модно – красиво. Тут теж треба враховувати вік, рід занять людини, бо що може собі дозволити 20-річна барменша, не може 60-річна директорка школи. Також зачіска має гармонійно поєднуватися з одягом, відповідати йому і за кольором, і за стилем.

zakarpatpost.net