АНОНС. Як закарпатка розлучила батька з матір’ю за 100 рублів

Дивна річ – образа. Засяде всередині і десятиліттями з тебе не виходить. Я от, до прикладу, все життя дуже ображалася на батька. Спочатку він змарнував наші з мамою роки, бо дуже пиячив. А потім пішов від нас зовсім…

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Ми жили спочатку у страшенних злиднях. Та згодом він ніби виправився. Але ненадовго. Через три роки він знову напився. Після великої сварки з матір’ю пішов геть. І з цією образою на батька я прожила аж 60 років, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Одного дня мама зателефонувала мені, що їй погано. Я тоді жила в місті, а мама – в селі. Не хотіла вона до нас перебиратися. Звикла до своєї хати, до свого дому та маленького городу. І як ми її не відмовляли, все ще поралася на тому городі.

Ми часто до неї з чоловіком та дітьми приїжджали. Телефонували – по кілька разів на день. Коли вона сказала, що їй погано, ми взяли таксі і помчали у село. Мама справді злягла. Вона не хотіла  бачити ніяких лікарів. Сказала – або видужає, або Бог і сам забере її до себе. І почала вона нам тоді багато розказувати про своє життя.

Я дуже боялася, що вона розкаже і про батька. Але насправді так хотілося почути про нього більше. Бо мені було тільки 10 років, коли він нас покинув. Давно він вже помер. А мені все ще болить образа на нього. І мама, наче відчуваючи моє німе прохання, почала розповідати і про батька. Казала, що спочатку він був дуже добрим майстром. І  взагалі доброю людиною.

А потім приятелі затягнули його у свою п’яну компанію. І він приходив додому геть п’яний. Його не можна було тоді впізнати. Часто ми ночували в пивниці. Бо він погрожував прибити і маму, й мене.

Одного разу мама сказала:

– Убивай! І так мене вбиваєш щодня!

Батька це приголомшило і він якось відразу протверезів. Він раптом упав на коліна перед мамою. І заприсягнувся, що ніколи краплі в рот не візьме. Мама сказала, що коли ще раз побачить п’яним – хай він забирається з дому. Або вона вкоротить собі віку.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 12 жовтня.

zakarpatpost.net