Рахівські підлітки грабували людей на вулицях і крали навіть зі школи

Часом крадіжки скоюють зовсім молоді хлопці. Прикро, що в юному, ще шкільному віці, деякі підлітки здатні на такі зухвалі вчинки, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Дивно, чому батьки не помічають, що в дітей з’являються нові речі, які вони їм не купували. А може просто не хочуть цього бачити?

Троє рахівських школярів у грудні минулого року о 20 годині 30 хвилин верталися вулицями райцентру. Раптом вони помітили на майданчику біля магазину чоловіка, що сидів на лавиці. Біля нього на землі був поліетиленовий пакет. Хлопці вирішили, що там має бути щось таке, що може їм згодитися. Тож вони наблизилися до незнайомця і нахабно забрали пакет. У ньому вони знайшли мобільний телефон.  Хлопцям він не дуже сподобався, бо був стареньким, та все одно вони не повернули його власнику.

При цьому вони ще й зухвало почали бити чоловіка, якому він належав, завдавши йому два удари ногою по обличчю, від чого нещасний отримав синці, забої та перелом носа.

Утім, виявляється, це був не перший їхній грабунок. Кілька днів до цього у шкільній роздягальні під час розважального заходу, який проводився в спортивній залі, скориставшись відсутністю там учнів, один із цих підлітків викрав з кишені куртки одного зі школярів також телефон.

А за кілька днів вони разом ще з кількома знайомими напали на хлопця посеред вулиці, побили його, повалили на тротуар і почали перевіряти кишені. Знайшли там гаманець, у якому було всього 135 гривень та телефон. Забрали все.

Під час судового засідання хлопці у всьому зізналися. Казали, що каються і просили суворо їх не карати.

Цікаво, що представник служби у справах дітей після скоєння хлопцями кримінальних правопорушень охарактеризував їх позитивно.

Завдану шкоду потерпілим кривдники відшкодували, тож суд засудив усіх до умовного покарання – одного до року, другого – до двох, а третього – до 2 років і шести місяців іспитового строку.

Анна ЗУСКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net