Для чого на проспекті в Ужгороді встановили сміттєву міні-скульптуру

Останнім часом волонтери активно борються із засміченням як вулиць, так і водойм та лісів. Однак кількість стихійних звалищ від цього, на жаль, не зменшується.

Наразі в Ужгороді вулиці прибираються, непотріб централізовано вивозиться, але все одно чисто недостатньо. Завжди знаходяться охочі викинути пляшку, недопалок, етикетку чи чек там, де заманеться, при цьому проходячи повз смітники.

На проспекті Свободи урн для відходів багато, але хтось все одно днями залишив на почесному «підвищенні», ніби пам’ятник на постаменті пляшку з-під пива зі встромленою ві неї шкіркою з банана.

З першого погляду здавалося, ніби в місті з’явилася натуральна міні-скульптура… що хтось задумав увічнити в Ужгороді алкогольний напій.

Та поруч із пляшкою було й інше сміття. Цікаво, що перехожі настільки звикли жити посеред бруду, що на подібні «дрібниці» майже ніхто не звертає уваги.

Менталітет такий, що прийдуть прибиральники і заберуть.

Так, вони це зроблять, але на їхню неякісну роботу  у нас звикли нарікати, та при цьому самим сміттярам чомусь зауваження роблять одиниці.

На жаль, журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» не вдалося побачити людину, яка «насвинячила». Та подібних любителів розкидувати та залишати по собі власні відходи життєдіяльності там, де заманеться, варто б залучати до громадських робіт із прибирання міста.

Адже цей випадок далеко не поодинокий.

zakarpatpost.net