11-річна дівчинка від хвилювання потіє та плаче кров’ю

Дитину було доправлено до лікарні після того, як замість поту на її обличчі почала проступати кров.

У маленької пацієнтки з В’єтнаму почали з’являтися такі дивні симптоми по три-чотири рази на день під час підготовки до іспитів, кілька місяців тому.

Дитині, ім’я якої не називається, спочатку діагностували шкіряну інфекцію та призначили курс антибіотиків, але симптоми так і не зникли.

Медики в державній лікарні вважають, що 11-річна дівчина має рідкісний стан, відомий як гематогідроз.

Директор госпіталю Ву Тан Ан зазначив, що лише 1 з 10 000 000 людей страждають від цього синдрому.

“Цей стан характеризується виділенням крові через пори у шкірі, – сказав він. – Кровотеча пов’язана з розривом капілярів. Причина гематогідрозу недостатньо вивчена, але до факторів, що його спричиняють, відносять підвищений судинний тиск, запалення капілярів, порушення кровообігу, менструації та підвищений артеріальний тиск. Страх та сильний емоційний стрес також можуть викликати цей стан. Симптоми можуть виникнути спонтанно або після емоційного стресу. Іншим симптомом можуть бути криваві сльози.”

У пацієнтки є троє братів і сестер, але більше ні в кого з членів в сім’ї не діагностовано гематогідрозу.

Вважається, що подібний стан може викликати реакція “бий або тікай”. Це природний стан перезбудження, при якому організм мобілізується для усунення загрози.

Це змушує організм виділяти такі гормони, як адреналін і кортизол, щоб підготувати нас до втечі від загрози або боротьби із нею.

У деяких випадках, вважається, реакція “бий або тікай” може розірвати крихітні кровоносні судини по всьому тілу, які називаються капілярами.

Деякі капіляри знаходяться біля потових залоз, тому одна з теорій припускає, що, коли вони розриваються, кров виходить через пори у шкірі.

Доктор Ан сказав, що лікування було досить важким, і зосереджене на усуненні симптомів та зменшенні тривожності пацієнта.

“Гематогідроз не впливає на тривалість життя, але може викликати дискомфорт і страх. Це також може лишити відбиток на психіці пацієнта, викликати труднощі у спілкуванні з іншими людьми”.

Дослідження не виявили ніяких відхилень у складі крові, роботі потових залоз та пошкодження шкірного покрову пацієнтів.

zakarpatpost.net