Погода у Закарпатті на сьогодні, 23 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодний  день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +6, удень – +13 градусів.

З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Ввечері очікується дрібний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +4, удень – +10 градусів. Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Хусті до кінця дня. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ.

У Воловці – 0 уночі і  +6 градусів удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Зранку до середини дня йтиме дрібний дощ, ввечері він почнеться знову, проте значно посилиться.

У Сваляві – +2 уночі і  +8 градусів удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +5, денна – +11 градусів. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +6, денна – +13.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний дощ повинен закінчитися до середини дня, проте ввечері він розпочнеться знову та піде сильніше.

У Великому Березному – вночі +2, удень – +9 градусів. Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Зранку до середини дня йтиме дрібний дощ, ввечері він почнеться знову, проте значно посилиться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +6, удень – +12. Весь день буде хмарним. Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +0, вдень – +6 градусів. Вже вранці небо у Міжгір’ї затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Удень та ввечері очікується дрібний дощ, ближче до вечора він посилиться.

У Рахові – уночі  +2, вдень – +7 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

23 жовтня відзначається день пам’яті преподобного Амвросія Оптинського. Цього дня наші пращури спостерігали за місяцем – його роги погоду передбачали: “роги місяця вказують у той бік, звідки чекати вітри”. Якщо роги на північ – незабаром зимі бути і сніг ляже насухо; на південь – скорої зими не чекай, буде сльота до Казанської (4 листопада).

Народні прикмети на 23 жовтня

  1. Місяць своїми рогами 23 жовтня вказує, з якого боку найближчим часом прийдуть сильні вітри. Якщо роги вказують на північ, то піде ще й сніг, а якщо на південь – за прикметами, буде дощ, і погана погода триватиме аж до 4 листопада
  2. Якщо людина народилася 23 жовтня, то її талісманом вважається топаз
  3. Євлампій лучину відщепляє, вогонь роздмухує, сутінки лякає
  4. Останні дні купчастих хмар

zakarpatpost.net