Ужгородців закликають прибирати за собаками

Останнім часом все більше з’являється різних наклейок із закликами прибрати за домашніми улюбленцями у людних місцях, де вигулюють чотирилапих.

У місці дійсно багато екскрементів, у які можна будь-коли наступити, особливо вздовж набережних.

Звісно, тварин звинувачувати ні в чому  не варто, вони просто справляють природні потреби, а от їхні власники мали б прибирати за ними.

У всіх країнах Європи собак вигулюють зі спеціальними совками. Їхні екскременти підбирають і викидають до смітників. Для цього власники чотирилапих завжди мають із собою пакети.

На жаль, в Ужгороді такого немає. Більше того, нерідко собак виводять не просто на свіже повітря, а на дитячі, спортивні майданчики біля шкіл, на стадіони. На жаль, у місті спеціального облаштованої зони для чотирилапих немає, але подібні місця також непридатні для їхнього вигулювання. Крім того, що за тваринами потрібно прибирати, вони ще й бавляться в здоганяли з тими, хто там тренується. Часто собаки просто хочуть побавитись, але діти від них лякаються.

Утім біля багатоповерхівок останнім часом почали розвішувати плакати з написами, на яких ввічливо просять прибрати за чотирилапими. І це правильно. Більше того, за залишені посеред доріг бомбочки потрібно штрафувати.

Звісно, дехто в місті дисциплінований і  за тваринами забирає рештки життєдіяльності, у цьому плані найбільш відповідальними є пенсіонери. Та й собаки для них часто є єдиним вірним другом і найбільшою розрадою.

А от щодо фекалій, то часом посеред дороги в Ужгороді можна наступити навіть на людські, особливо вздовж тих же набережних, або під мостом Масарика. Тож за це також слід притягувати до відповідальності.

До речі, в Києві за подібне пропонують штрафувати на суму від 850 до 1400 гривень. А от у Європі суми значно більші.

У Німеччині за собачі екскременти на вулиці господарю потрібно заплатити 500 євро. За незаконно «облагороджені» парки і вулиці Парижа доведеться віддати 180 євро, в разі повторного порушення – вже 400. У Венеції  розмір штрафу складає 250 євро.

У нас же все лояльно і безкарно, тому й топчемося в… фекаліях.

zakarpatpost.net