Сьогодні мешканці трьох закарпатських сіл перекриватимуть дороги через їхній незадовільний стан

Про це повідомив на своій сторінці в соцмережі Віталій Грегор.

“УВАГА!!! Через катастрофічне бездоріжжя сьогодні будуть перекриті дороги на Свалявщині, бо людей дістало!!!” – написав він.

Акція відбудеться  25 жовтня о 11:00 к.ч, в центрі села Керецьки на Свалявщині. У ній візьмуть участь мешканці закарпатських сіл Керецьки, Дусино, Березники. У протестувальників єдитгна вимога – “Вимагаємо дороги замість ям”.

“Збір селян і громадських активістів розпочнеться трошки раніше (9:30) для обговорення стратегії дій, адже єдиний ефективний спосіб в порівняні з іншими районами, який наразі бачать люди, це громадська акція прямої дії. Адже обласні і районні чиновники лише обіцяють, а доріг нема, існуюче дорожнє покриття на 20-кілометровому відрізку з Сваляви до Керицьок взагалі в катастрофічному стані, наче після війни.

Повністю погоджуюсь із позицією людей, досить терпіти вже дорожнього знущання, пустих обіцянок горе-чиновників, треба діяти народними методами і ніхто не може бути притягнутий до відповідальності за перекривання доріг, якщо самих доріг нема !

Наразі ситуація фактична така. Завдяки наполегливості голів Керецьківської сільради Михайла Мавроді та Дусинської сільради Романом Годя в червні цього року було вибито на поточний ремонт дороги з обласного бюджету 1 млн.грн, хоча обіцяно було мінімум 2 млн. Наступний мільйон обіцяли виділити вже в липні за рахунок районного бюджету. Однак вже кінець жовтня – ні грошей, ні доріг не має. Ще додатково обурює, що за той перший “обласний” мільйон було зроблено лише частковий ямковий ремонт переважно на вулицях до будинків районних високопосадовців.

Паперова “війна” не діє, ні районна, ні обласна влада не чує і не вирішує гостру проблему, тому терпіння людей увірвалось і разом з головами своїх громад вони вирішили виступити єдинним фронтом проти бездоріжжя та чиновницького свавілля.

Крім того слід зазначити, що правоохоронна система на Свалявщині бездіє повністю, замість розслідувань куди пропали гроші і притягувати винних за неналежне дорожнє покриття. До слова, ймовірніше це відбувається за мовчазної згоди начальника обласної поліції Романа Стефанишина, оскільки саме його кум очолює Свалявське відділення поліції.

Принагідно, на прохання мешканців, хочу звернути увагу керівництва Національна поліція України (Сергій Князєв) на загрозливу криміногенну ситуацією в цьому сільському районі Свалявщини. А саме, ні в Керецьках (4400 жителів), ні у Березниках (3500 жителів), ні у Дусині (5200 жителів), не має вже біля пів року участкового (!!), а наявні групи із Сваляви типу ГШР здійснють своє малоефективне патрулювання в старому режимі “наскоків і в кустах”, – наголосив Віталій Грегор.

zakarpatpost.net