Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні в Хусті знову отруїли собаку.

Звірства тривають. Нещасна в страшних у конвульсіях помирала прямо у центрі міста,  під огорожею гімназії-інтернату.

Зараз її тіло лежить  на вулиці Корятовича і його бачать більше 500 дітей та сотні перехожих.

Про страшний випадок повідомила в мережі небайдужа хустянка.

Газета «Неділя Закарпатські новини» провела власне розслідування і з’ясувала, кого хустяни підозрюють у вбивстві нещасних чотирилапих.

Дивний парадокс, адже таке звірство триває вже третій тиждень поспіль.

Бездушне створіння, яке не можна назвати людиною, вирішило вбити всіх безпритульних тварин міста.

Сьогодні гірські райони Закарпаття почало засипати снігом.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» на перевалі між Львівською та Закарпатською областями зробив унікальні ексклюзивні фото.

Закарпатці повідомляють про сніг не лише на Рахівщині, але й на Міжгірщині.

За прогнозами синоптиків, завтра також сніжитиме. Однак обіцяють ще й потрепління.

А зараз водіям радимо зберігати пильність на дорогах і бути уважними за кермом.

Зараз у закарпатських лісах грибна пора. Осінні дари лісу ростуть у нас щедро і є багато місць, де грибів дуже багато.

Не всі з них можна їсти, однак виглядають вони  надзвичайно привабливо і ними можна просто милуватися.

У селі Кам’яниця Ужгородського району журналіст zakarpatpost.net знайшов цілу грибну поляну.

Симпатичні грибочки облюбували собі пні старих дерев.

Серед моху та опалого жовтого листя вони здавалися рясно розкиданими намистинами.

Цікаво, що грибарів у цьому лісі немає, навіть туристи виявилися поодинокими.

Тож, можливо, в заростях є і справжні скарби – королівські білі.

Стрижа Тимофія, монаха чоловічого монастиря, розшукують хустські правоохоронці. Всіх, кому відоме місце перебування зниклого, просимо поінформувати про це до поліції.

Вчора, 24 жовтня до поліції надійшло повідомлення від настоятеля одного з чоловічих монастирів Хустщини про зникнення 37-річного ченця Стрижа Тимофія.

Поліцейські з’ясували, що чоловік ще минулого місяця поїхав до Одеської області й не повернувся, досі його місце перебування не відоме. Прикмети зниклого: зріст приблизно 170 см., середньої статури, волосся довге, коротка борода.

Поліція вживає заходи щодо встановлення місця перебування зниклого. Якщо вам відоме місце перебування чоловіка, повідомте про це до відділку поліції або на лінію «102», інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Економічні проблеми останніх років, падіння доходів і безпекова ситуація збільшили “втечу мізків” з України.

Точну цифру висококваліфікованих спеціалістів та науковців, які їдуть, не може назвати ніхто. Проте йдеться про тисячі талановитих людей, які допомагають розвитку економіки інших країн та переказують гроші родичам в Україні, стримуючи так соціальну напругу в суспільстві, пише ВВС.Україна.

Що мотивує українців до міграції, з якими складнощами вони стикаються, а також що вони радять, аби досягти зменшення “втечі”?

Про це в інтерв’ю BBC News Україна розповіли програмісти, науковці, інженери та лікарі, що працюють в країнах ЄС.

Закарпатка продавала  через Інтернет неіснуюче взуття. Жінка завела фейкову сторінку у забороненій на території України соціальній мережі ВКонтакті і завантажила на неї фотографії взуття відомої фірми. Ціни виставила дешевші, ніж у виробника. А для зв’язку дала свій номер телефону, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Оголошення про продаж товару, якого в наявності у мешканки Мукачева не було, привернуло увагу таких же незаконослухняних українців із різних міст та областей, які знехтували забороною про ігнорування соцмережі країни-агресора, обійшли блокування та продовжували користуватися своїми акаунтами.

Тож першою її жертвою стала молода дівчина, з якою шахрайка розпочала листування. Вона домовилась, що клієнтка перекаже їй гроші, а товар вона вишле поштою.

Сьогоднішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є дієтолог Альона НЕКРАХА із Ужгорода.

Вона розповіла про те, які продукти запобігають старінню і які навпаки його прискорюють?

-Рафіновані продукти, цукор, біле борошно вищого ґатунку, дріжджі, оцет, трансжири, усі штучні добавки, фастфуд, напівфабрикати, усі замінники смаку та кольору пришвидшують старіння і викликають ряд недуг. Від чого ж молодіють – то безумовно від овочів, фруктів та ягід, оскільки в них міститься велика кількість антиоксидантів. Чим більш насичений колір рослини, тим вона корисніша, – наголосила вона. – Наприклад, молоде броколі містить більше вітамінів, ніж старе, що уже темніше. Крім того, можна назвати горіхи, рибу, що містить омегу, цільнозернові каші, бобові та багато іншого. А ще –  авокадо – продукт номер один для краси і молодості та запорука гарної фігури. Добре, що його зараз достатньо в магазинах.

24 жовтня о 18:45 ужгородським рятувальникам повідомили про пожежу в п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Тихого, що в обласному центрі.

Про це повідомляє УДСНС в Закарпатській області.

До місця події негайно виїхали чергові відділення 14-ї державної пожежно-рятувальної частини на автоцистернах та автодрабині, усього 3 автомобілі та 10 чоловік особового складу.

На момент прибуття бійців ДСНС, горіли речі у вітальні двокімнатної квартири на третьому поверсі.  Площа пожежі складала 10 кв. м.  Через сильну задимленість на пожежі працювало дві ланки газодимозахисної служби. Під час гасіння в сусідній кімнаті з осередком загорання вогнеборці виявили 75-річну власницю оселі та її 49-річного сина. Люди вже добряче надихалися продуктами горіння та не могли самотужки вибратися з помешкання. Рятувальники негайно вивели потерпілих на свіже повітря та надали домедичну допомогу.

zakarpatpost.net