Як закарпатка продавала через соцмережу неіснуюче взуття

А довірливі клієнтки одна за одною переводили на рахунок її доньки гроші

Жінка завела фейкову сторінку у забороненій на території України соціальній мережі ВКонтакті і завантажила на неї фотографії взуття відомої фірми. Ціни виставила дешевші, ніж у виробника. А для зв’язку дала свій номер телефону, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Оголошення про продаж товару, якого в наявності у мешканки Мукачева не було, привернуло увагу таких же незаконослухняних українців із різних міст та областей, які знехтували забороною про ігнорування соцмережі країни-агресора, обійшли блокування та продовжували користуватися своїми акаунтами.

Тож першою її жертвою стала молода дівчина, з якою шахрайка розпочала листування. Вона домовилась, що клієнтка перекаже їй гроші, а товар вона вишле поштою.

Тож молодиця швиденько оплатила 360 гривень за туфлі, але взути їх не довелося ніколи, бо гроші закарпатка розтринькала того ж дня, а відсилати їй взуття не збиралася, оскільки його в неї просто не було. Але за товар жінка взяла  стовідсоткову передоплату, а потім просто видалиля сторінку й завела собі нову.

Наступного ж дня з’явилася нова клієнтка. Вона за туфлі заплатила 535 гривень. Того ж дня жінка здійснила ще дві «продажі» – за одну пару взуття отримала 790, а за іншу – 1585 гривень.

Відтак вона продала ще одній жінці товар за  1130, іншій – за 290 гривень, ще одній  – за 590.

Таким чином її жертвами стали 11 покупців. Усього за шість днів 33-річній шахрайці вдалося заробити 30 тисяч гривень. Можливо, навіть більше, бо звернутися до правоохоронців могли далеко не всі її жертви.

Утім на судове засідання потерпілі не з’явилися, більшість просто справді не змогли, бо проживають далеко від нашої області. А от «підприємлива» мукачівка отримала дуже лояльний вирок – один рік і шість місяців умовного покарання.

Тож свій кримінальний талант жінка може застосовувати й надалі і може ошукати ще багатьох людей. Хіба що страх опинитись за гартами візьме гору і вгамує її азартний характер.

Анна ЗУСКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для  zakarpatpost.net